EVROPSKA LIGA

Iličićeva Fiorentina v polfinalu evropske lige

Objavljeno 24. april 2015 01.54 | Posodobljeno 24. april 2015 01.54 | Piše: STA, S. U.

Slovenski nogometni reprezentant v povratnem dvoboju četrtfinala evropske lige proti Dinamu iz Kijeva ni igral.

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić v povratnem dvoboju četrtfinala evropske lige proti Dinamu iz Kijeva ni igral, se je pa lahko veselil uvrstitve svoje ekipe v polfinale. Italijansko moštvo je namreč obračun v Firencah dobilo z 2 : 0, potem ko se je prva tekma v Kijevu končala z izidom 1 : 1.

Fiorentina bi lahko vse dvome o zmagovalcu rešila že v prvem delu tekme, ko je kot po tekočem traku zapravljala priložnosti, Mario Gomez pa je vendarle poskrbel, da je na odmor odšla z golom prednosti. Še prej je ekipi iz Firenc delo olajšal nizozemski reprezentant v dresu Dinama Jermain Lens, ki si je prislužil rdeči karton. Ob koncu drugega polčasa bi lahko Ukrajinci tudi izenačili, a niso, kar je v zadnjih trenutkih tekme kaznoval Juan Vargas.

V polfinale še branilka naslova Sevilla, Dnipro in Napoli

Poleg Fiorentine so se v polfinale uvrstili še branilka naslova Sevilla, Dnipro in Napoli. Sevilla je prvo tekmo proti Zenitu dobila z 2 : 1, v drugi pa iztržila neodločen izid 2 : 2. Potem ko je že vse kazalo, da bo skupnega zmagovalca odločil podaljšek, je Špancem v 85. minuti napredovanje zagotovil Kevin Gameiro.

Dnipro je z edinim golom v dveh tekmah v 82. minuti proti Clubu Brugge rešil Jevhen Šahov, Napoli, ki je Wolfsburg s 4 : 1 premagal že v Nemčiji, pa je tokrat ob polčasu z goloma Joseja Marie Callejona in Driesa Martensa vodil z 2 : 0, nato pa sta Timm Klose in Ivan Perišić poskrbela za izenačenje.

Deli s prijatelji