EVROPSKA LIGA

Iličićeva Fiorentina do remija, Danci šokirali rdeče vrage

Objavljeno 19. februar 2016 00.17 | Posodobljeno 19. februar 2016 00.17 | Piše: STA, S. U.

Fiorentina in Tottenham sta se prav tako razšla brez zmagovalca.

Danski Midtjylland je malce presenetljivo ugnal Manchester United.

Čeprav je slovenski delež v nogometni evropski ligi številčno kar zajeten, pa je bil na prvih tekmah šestnajstine finala aktiven le Josip Iličić. Ta je za svojo Fiorentino igral 60 minut. Italijani so remizirali z angleškim Tottenhamom 1 : 1. Angleže je v vodstvo popeljal Nacer Chadli z bele točke v 37. minuti, Federico Bernardeschi pa je izenačil v 72. minuti.

Šporar niti na klopi

St. Etienne, pri katerem zaradi poškodbe ni igral Robert Berić, je s 3 : 2 odpravil Basel Andraža Šporarja. Zmagoviti zadetek za gostitelje je prispeval Jean-Christophe Bahebeck v 77. minuti. Brez slovenske udeležbe je minil tudi obračun lizbonskega Sportinga in Bayerja iz Leverkusna. Pri prvem je vratar Ažbe Jug sedel na klopi, pri Bayerju pa Kevin Kampl zaradi kartonov ni imel pravice nastopa. Edini zadetek na tekmi je za zmago Bayerja dosegel Karim Bellarabi v 26. minuti.

Najvišja zmaga Valencii

Sicer pa je danski Midtjylland z 2 : 1 doma premagal Manchester United, Borussia Dortmund je z goloma Lukasza Piszczeka in Marca Reusa z 2 : 0 odpravila Porto, Anderlecht je bil z 1 : 0 boljši od Olympacosa, Villarreal je z zadetkom Denisa Suareza (82.) ugnal Napoli, Sevilla pa je s 3 : 0 odpravila Molde.

Braga je z 2 : 1 zmagala v Sionu, Augsburg in Liverpool ter Šahtar in Schalke 04 so se razšli z 0 : 0, Galatasaray in Lazio pa z 1 : 1. Sparta Praga je z 1 : 0 odpravila Krasnodar, Athletic Bilbao pa je z 1 : 0 zmagal v Marseillu.

Najvišjo zmago večera je dosegla Valencia, ki je s 6 : 0 razbila dunajski Rapid. Španci so že po prvem delu vodili s 5 : 0.

Že v torek je Fenerbahče z 2 : 0 premagal moskovsko Lokomotivo.

Deli s prijatelji