USPEŠEN

Iličić je zabil kar dvakrat

Objavljeno 25. november 2012 11.48 | Posodobljeno 25. november 2012 11.48 | Piše: T. L., STA

Štiriindvajsetletni Kranjčan je v sicilskem derbiju dvakrat zatresel mrežo ter Palermu zagotovil prepričljivo zmago s 3 : 1 proti tekmecem iz Catanie.

V prvenstvu je zabil že sedem golov. Foto: dokumentacija Dela

PALERMO – Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić znova blesti v italijanskem nogometnem prvenstvu. Štiriindvajsetletni Kranjčan je v sicilskem derbiju dvakrat zatresel mrežo ter Palermu zagotovil prepričljivo zmago s 3 : 1 proti tekmecem iz Catanie.

Mrežo gostov je v deseti minuti načel Fabrizio Miccoli, ki je dosegel jubilejni stoti zadetek v seriji A. Iličić je oba zadetka zabil po polčasu. V 49. minuti je lepo zadel z roba kazenskega prostora. V 60. minuti pa je Jojo v kazenski prostor prodrl po desni strani ter matiral gostujočega vratarja Argentinca Mariana Andujarja. Deset minut pozneje je Francesco Lodi zadel častni gol za Catanio.

»Zmagali smo na zelo pomembnem derbiju ter osrečili naše zveste navijače. Zdaj lahko mirneje nadaljujemo sezono. Letos sem imel že številne priložnosti, vendar pa mi je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče, tokrat pa sem kar dvakrat zadel, oba gola sta bila zelo pomembna,« je bil zadovoljen Iličić, ki je ob pravem trenutku pokazal najboljšo predstavo v letošnji sezoni ter se znova vpisal v strelsko statistiko. Iličić je kar leto dni dolg strelski post končal šele ob visokem porazu proti Romi (1 : 4). Proti Catanii je celotno tekmo vnovič odigral tudi Jasmin Kurtić.

Deli s prijatelji