LIGA PRVAKOV

Ilić s točko, poraz Oblakovega Atletica

Objavljeno 01. oktober 2015 09.15 | Posodobljeno 01. oktober 2015 09.15 | Piše: STA, S. U.

Astana je prišla do prve točke v ligi prvakov, pa čeprav je na tekmi s štirimi zadetki dosegla vsega en gol.

Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak je v 2. krogu lige prvakov z madridskim Atleticom na domačem igrišču gostil Benfico in izgubil z 1 : 2. V isti skupini C je Branko Ilić z Astano remiziral 2 : 2 z Galatasarayem.

Ilićeva Astana je prišla do prve točke v ligi prvakov, pa čeprav je na tekmi s štirimi zadetki dosegla vsega en gol. Pri gostih sta v 77. in 89. minuti avtogola dosegla Hakan Balta in Lionel Carole, pri gostih pa je zadetek v pravo mrežo zabil Bilal Kisa, avtogol pa je zatem dosegel še Astanin Nenad Erić.

Oblakov Atletico je tekmo začel dobro, povedel je v 23. minuti po zadetku Angela Corree, že v prvem polčasu pa je izenačil njegov rojak v dresu Benfice Nicolas Gaitan. Gonaclo Guedes je v 51. minuti nekdanji Oblakov klub popeljal v vodstvo in kot se je izkazalo tudi do zmage.

500. gol Ronalda

V skupini A je madridski Real pričakovano v gosteh premagal Malmö z 2 : 0. Cristiano Ronaldo je Špancem zagotovil vodstvo v 29. minuti, kar je bil njegov 500. gol v karieri in 322. v dresu Reala, s čimer je le še za zadetek zaostajal za rekorderjem madridskega kluba Raulom. Z njim pa se je izenačil v 90. minuti, ko je odločil tekmo in postavil končnih 2 : 0. PSG pa je zmagal v Donecku pri Šahtarju s 3 : 0. Že v prvem polčasu sta Francozom zanesljivo prednost priigrala Serge Aurier in David Luiz, piko na i pa je ob koncu tekme z avtogolom postavil Darijo Srna.

Prva zmaga za Manchester United

V skupini B je moskovski CSKA s 3 : 2 premagal PSV. Že v prvem polčasu so domači vodili po dveh zadetkih Seydouja Doumbiaja (ta je zapravil še enajstmetrovko) in enem Ahmeda Muse. Toda Maxime Lestienne je v 60. in 68. minuti Nizozemce vrnil v igro, a do preobrata ni prišlo. Na drugi tekmi je Manchester United proti Wolfsburgu zmagal z 2 : 1. Goste je v četrti minuti v vodstvo popeljal Daniel Caligiuri, izid polčasa pa je postavil Juan Mata v 34. minuti. Chris Smalling je v 54. minuti Angleže povedel do prednosti z 2 : 1 in prve zmage v tej sezoni lige prvakov.

V skupini D je Juventus, podprvak iz minule sezone, ugnal Sevillo z 2 : 0. V prvem polčasu je Torinčane v vodstvo popeljal Alvaro Morata v 41. minuti, zmago pa je potrdil Simone Zaza v 87. minuti. Na drugi tekmi je Borussia Mönchengladbach izgubila proti Manchester Cityju z 1 : 2. Domači so povedli v 54. minuti z golom Larsa Stindla. Angleži so izid izenačili v 65. minuti po avtogolu Andreasa Christensena, zmago pa je Otočanom zagotovil Sergio Agüero z bele točke v 90. minuti.

Že v torek so bile na sporedu tekme v skupinah od E do H.image

Deli s prijatelji