LIGA PRVAKOV

Ilić na zgodovinski tekmi

Objavljeno 30. september 2015 12.32 | Posodobljeno 30. september 2015 12.33 | Piše: R. T.

Drevi v ligi prvakov tudi slovenska reprezentanta Jan Oblak in Branko Ilić.

Oblak je za Angleže v primeru odhoda de Gee prva želja.

Slovenski ljubitelji nogometa bodo drevi lahko v 2. krogu elitne lige prvakov spremljali tudi predstavi dveh slovenskih reprezentantov, ki s svojima kluboma nastopata v skupini C. Vratar Jan Oblak bo z Atletico Madridom gostil portugalskega velikana Benfico, branilec Branko Ilić pa bo sodeloval v zgodovinski tekmi z Astano proti turškemu gigantu Galatasarayu. To bo prva tekma lige prvakov na kazahstanskih tleh, zato bo nabito poln stadion s 33.000 sedeži kar pokal po šivih od ponosa in velikega pričakovanja.

Atletico Madrid je spodobno startal v ligi prvakov, v Istanbulu je premagal Galatasaray z 2:0. V tekmo z Benfico gre z nekoliko grenkim priokusom, saj ga je čez vikend premagal Villareal v španskem prvenstvu. Kljub temu se argentinski trener Diego Simeone zaveda, da ima na voljo izjemno kakovostno in motivirano zasedbo, ki ji iz vrat zelo dobro poveljuje slovenski čuvaj mreže Oblak. Več pomislekov ima Simeone v napadu, saj se najdražja okrepitev tega poletja, Jackson Martinez, še vedno ni povsem vklopil v igro rdeče-belih iz Madrida. Lani je blestel v dresu Porta in bil najboljši strelec portugalskega prvenstva, zato ga je Atletico brez pomisleka odkupil za 35 milijonov evrov odškodnine. Naložba se za zdaj še ni izplačala; v sedmih tekmah je zadel le enkrat. V precej boljši formi je Francoz Antoine Griezmann (pet golov v sedmih tekmah), ki se za zdaj tudi precej bolje ujame s španskim veteranom Fernandom Torresom (dva zadetka doslej).

Krvnik Maribora v kvalifikacijah za ligo prvakov Astana, ki je v 1. krogu skupinskega dela izgubila proti Benfici v Lizboni (2:0), je morala priznati premoč tudi domačima nasprotnikoma v zadnjih dveh krogih kazahstanskega prvenstva. Zaradi tega se bolgarski strateg Stanimir Stoilov ne vznemirja preveč, saj ve, da so igralci z mislimi povsem pri obračunu z Galatasarayem, ki bo v Almatyju naskakoval vse tri točke. »Ne smemo izgubiti glave. Moramo staviti na disciplino na igrišču. To je zelo pomembna tekma za Astano in ves Kazahstan, vsi bodo gledali ta dvoboj,« opozarja Stoilov, ki še vedno ne more računati na odličnega ganskega napadalca Patricka Twumasija. Ta mora odslužiti prepoved igranja na šestih tekmah, ki si jo je prislužil v play-offu za skupinski del LP. Galatasaray se bo boril tudi proti tradiciji zadnjih devetih tekem v evropskem tekmovanju, kjer sploh ni prišel do zmage. Današnje tekme 2. kroga lige prvakov: Astana – Galatasaray (ob 18. uri), Atletico Madrid – Benfica (ob 20.45, skupina C); Šahtar Donjeck – PSG, Malmö – Real Madrid (skupina A); Manchester United – Wolfsburg, CSKA Moskva – PSV (skupina B); Borussia Mönchengladbach – Manchetser City, Juventus – Sevilla (vse ob 20.45, skupina D).

Deli s prijatelji