LIGA PRVAKOV

Idealen scenarij v Glasgowu: hitri gol

Objavljeno 25. avgust 2014 17.25 | Posodobljeno 25. avgust 2014 17.34 | Piše: STA, R. T.

Nogometaši Maribora bodo v torek ob 20.45 proti Celticu odigrali povratno tekmo za uvrstitev v ligo prvakov. Izid prve je bil 1:1.

LJUBLJANA – Nogometaši Maribora so prispeli v Glasgow, kjer bodo jutri ob 20.45 začeli povratno tekmo v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Celticu. Prejšnji teden je bil izid v Ljudskem vrtu 1 : 1, torej imajo Škoti rahlo prednost. Vijolični morajo na drugi tekmi zabiti vsaj en gol. V skupinski del tekmovanja jih pelje zmaga ali neodločeni izidi 2 : 2, 3 : 3 ...

Začetni pritisk Škotov

»Mislim, da bomo deležni velikega pritiska domače ekipe na začetku tekme. Tudi v Mariboru smo pričakovali to, ampak se je obrnilo drugače. Toda zdaj bodo Škoti igrali pred domačimi navijači, ki si želijo napadalno ekipo, tako da se bomo pripravljali na to, da bo prvih 15, 20 minut velik pritisk. To pomeni, da Celtic doma ne bo igral na 0 : 0. Predvsem na začetku tekme moramo biti zelo osredotočeni in odgovoriti z enako mero agresivnosti, kot jo bodo pokazali oni,« je po prihodu v Glasgow povedal trener Ante Šimundža.

Štajerci bodo prvi trening na slovitem Celtic Parku objavili danes ob 20. uri po slovenskem času, v torek dopoldne pa bodo tako kot običajno opravili še en krajši trening.

Hitri gol

Branilec vijoličnih Aleksander Rajčević je dejal: »Imamo aktiven izid proti Celticu, gremo na presenečenje in upam, da se bomo z veselimi obrazi vrnili v Maribor. Najboljši scenarij bi bil, da hitro dosežemo gol in da nato zadržimo našo mrežo nedotaknjeno ter se veselimo napredovanja v skupinski del.«

Ob zadnji prvenstveni zmagi proti Zavrču je golgeterski post prekinil francoski napadalec Jean-Philippe Mendy. »Pred nami je velika tekma in s to zmago smo le še močnejši, samozavestnejši. Škotska je po nogometnem pojmovanju kot Anglija, igra se trdo, nepopustljivo in moramo biti pripravljeni na telesno zahteven boj. Rad imam takšne tekme. Možnost uvrstitve v ligo prvakov je velik izziv, vse bomo naredili za uresničitev cilja,« je zatrdil Mendy.

Deli s prijatelji