ČETRTFINALE

Ibrakadabra & Co. pretepli Messijeve

Objavljeno 04. april 2013 10.00 | Posodobljeno 04. april 2013 10.00 | Piše: R. T.

V četrtfinalu lige prvakov sta PSG in Barcelona v Parizu uprizorila pravi nogometni spektakel.

Veselje ob zadetku.

Vsega ne gre jemati dobesedno. Tako tudi nogometaši francoskega PSG v prvem četrtfinalnem obračunu lige prvakov z Barcelono kot da niso povsem resno vzeli dejstva, da na drugi strani stoji najboljše moštvo na svetu z najboljšim žogobrcarjem na planetu, Lionelom Messijem. Na svojem stadionu Park princev nikakor niso spustili hlač, temveč so pod vodstvom prekaljenega trenerskega mačka, Italijana Carla Ancelottija, in kontroverznega napadalca Zlatana Ibrahimovića pripravili ničkoliko zased Kataloncem. Resda je Barça dvakrat povedla z goloma Messija (38. minuta) in Xavija iz enajstmetrovke (89. minuta!), toda Parižani so najprej prek Ibrahimovića (78.), nato pa še v sodnikovem podaljšku – kako pekoče za Špance! – z zadetkom Blaiseja Matuidija (94.), ki mu je za končnih 2 : 2 podal nihče drug kot neuničljivi Ibrakadabra, ulovili evropske prvake iz 2009 in 2011.

Messi se bo kmalu vrnil

»Sodnik je imel nekaj vprašljivih odločitev. Izid je vseeno ugoden za nas, toda zanj smo plačali visoko ceno,« se je ob nemškega sodnika Wolfganga Starka obregnil Jordi Roura, pomočnik trenerja povratnika Tita Vilanove, ki je spet vodil blaugrano po dvomesečnem zdravljenju v ZDA zaradi raka na grlu. Res je, cena je bila visoka: Messi je zaradi lažje poškodbe desne stegenske mišice ob polčasu ostal na klopi za rezervne igralce, Javier Mascherano pa bo moral zaradi poškodbe kolenskih vezi počivati vsaj šest tednov. Messi bo tako manjkal ta vikend na prvenstveni tekmi doma proti Mallorci, zdravstvena služba pa bo naredila vse, da genialnega nogometaša usposobi za povratno tekmo s PSG prihodnjo sredo na stadionu Camp Nou. »Kmalu se bom vrnil. K sreči ni nič hujšega. Žal nam je za Mascherana, podprli ga bomo, da se bo čim prej vrnil,« je dejal Messi, ki je bil zaradi poškodbe mišice nazadnje teden dni odsoten novembra 2009. Glede na to, da igra nonstop, je pravi stroj.

Proti Barceloni se je treba braniti

Na drugi strani je svoj pogled na izid podal nejevoljni Ancelotti: »To pač ni dober izid za nas. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, oba zadetka pa sta bila darili za Barcelono. Prvega smo jim podarili sami, drugega pa sodnik. Mislim, da ni bilo prekrška za kazenski strel. Alexis Sanchez je izsilil kontakt z našim vratarjem Salvatorejem Sirigujem. Proti Barceloni se je pač treba braniti, z žogo v nogah pa si lahko tudi nevaren v napadu. Mislim, da lahko nekaj opravimo tudi v gosteh.« K takšnemu razmišljanju so ga verjetno napeljale številne priložnosti za zadetek, ki so si jih priigrali njegovi varovanci. »Neodločen izid smo si povsem zaslužili. Ne vidim razloga, da tudi v povratnem dvoboju ne bi iztržili dobrega rezultata,« samozavestno sporoča angleški zimzeleni zvezdnik David Beckham, ki se je presenetljivo znašel v udarni enajsterici PSG. Sedemintridesetleniku so sicer v drugem polčasu pošle moči, zato ga je v 70. minuti zamenjal Italijan Marco Veratti.

Bayern povozil Juventus

Že pred prvo četrtfinalno tekmo so vsi poznavalci Bayernu namenili vlogo izrazitega favorita, v münchenskem večeru pa so Bavarci več kot potrdili napovedi in zmagali z 2 : 0. Juventus je bil nemočen, neprepoznaven v primerjavi s predstavami iz italijanskega prvenstva. David Alaba je vratarja stare dame Gianluigija Buffona presenetil s pravo bombo z razdalje že v 25. sekundi tekme, zmago je v 63. minuti potrdil Thomas Müller.

Deli s prijatelji