LIGA PRVAKOV

Hud spodrsljaj Atletica v Bakuju

Objavljeno 20. oktober 2017 11.44 | Posodobljeno 20. oktober 2017 11.45 | Piše: R. T.

V nogometni ligi prvakov se moštvu Jana Oblaka izmika uvrstitev v izločilni del.

Lionel Messi (desno) je proti Olympiakosu zabil še svoj 100. gol v ligi prvakov. Foto: Reuters

LJUBLJANA – Vratar slovenske reprezentance Jan Oblak se je po tretjem krogu nogometne lige prvakov s svojim Atleticom iz Madrida znašel v zelo težkem položaju. Rdeče-beli niso upravičili vloge velikega favorita v dvoboju s Karabahom, saj so iztržili le skromni remi 0:0, medtem ko je prvak Azerbajdžana na olimpijskem stadionu v Bakuju ob bučni podpori s tribun osvojil prvo točko v elitnem tekmovanju. Atletico Madrid je nizal nevarne napade drugega za drugim, toda gostitelji so s fanatično bojevitostjo zmogli odbiti vsak poskus žimničarjev, da bi dosegli odrešilni zadetek za obetavno nadaljevanje boja za uvrstitev v osmino finala LP. »Bila je zahtevna tekma, poskušali smo zadeti, toda ni nam uspelo. Karabah se je odlično branil, njegovi igralci so bili zelo agresivni. Težko je reči, ali je remi pravičen, toda mi moramo igrati bolje in se uvrstiti med šestnajst najboljših ekip,« je dejal branilec Felipe Luis. Karizmatični trener Atletica Diego Simeone prav tako ni sklonil glave: »Neodločeni izidi se zgodijo. Nismo izgubili, a nismo niti zadeli, čeprav smo igrali dobro. Nismo bili dovolj zbrani ob priložnostih, gostitelji pa so se dobro branili. Imeli smo dovolj priložnosti za zmago. Verjamem v svoje igralce, sposobni smo zasukati položaj na lestvici. Imamo dobro ozračje, moramo pa izboljšati zaključke napadov.« Medtem na azijskih tleh slavijo junaški Karabah ob zgodovinski točki. Petkratni državni in šestkratni pokalni prvak Azerbajdžana je uresničil sanje malih klubov, ki tu in tam pomešajo štrene nogometnim velikanom. Vse pove že primerjava tržne vrednosti obeh moštev (17,2 milijona proti 458,5 milijona). Domači strateg Gurban Gurbanov je sijal od sreče in ponosa: »Čestitam igralcem za prvo točko v ligi prvakov. Borili so se do konca in izvlekli neznane rezerve. Hvala tudi navijačem za izjemno podporo. Za naše igralce je zelo koristno, da občutijo najmočnejše tekmovanje. Imeli smo odličen pristop, Atletico je imel veliko priložnosti za zadetek in nas je ves čas silil v gibanje.« Je pa zdaj Atletico tisti, ki se bo moral pošteno zmigati in zmagati v vseh treh preostalih tekmah. Chelsea jim namreč beži za pet točk, Roma za tri, Oblakovi pa bodo do konca skupinskega dela gostili Karabah in Romo ter gostovali pri Chelseaju.
V sredinem večeru so svojo moč na igrišču potrdili PSG, Manchester United in Barcelona (Lionel Messi je zabil svoj 100. gol v ligi prvakov, blaugrana pa je od 42. minute igrala brez izključenega Gerarda Piqueja), ki imajo stoodstotni izkupiček. Tekme četrtega kroga lige prvakov bodo 31. t. m. in 1. novembra, ko bo slovenski prvak Maribor gostoval v Liverpoolu. .



Ničle Benfice, Anderlechta in Olympiakosa

Izidi 3. kroga lige prvakov v skupinah od A do D – Benfica - Manchester United 0:1, CSKA Moskva - Basel 0:2, vrstni red: Manchester United 9 točk, Basel 3, CSKA Moskva 3, Benfica 0; Bayern: Celtic 3:0, Anderlecht - PSG 0:4, (Robert Berić ni igral za Anderlecht), vrstni red: PSG 9 točk, Bayern 6, Celtic 4, Anderlecht 0; Qarabag - Atletico Madrid 0:0 (Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico), Chelsea - Roma 3:3, vrstni red: Chelsea 7 točk, Roma 5, Atletico Madrid 2, Karabah 1; Juventus - Sporting 2:1, Barcelona - Olympiakos 3:1, vrstni red: Barcelona 9 točk, Juventus 6, Sporting 4, Olympiakos 0.




 

Deli s prijatelji