ZABILA 51 GOLOV!

Hrvatica, ki kraljuje 
v slovenski ženski ligi

Objavljeno 14. junij 2015 13.11 | Posodobljeno 14. junij 2015 13.12 | Piše: Drago Perko

Komaj 20-letna Monika Conjar iz Zagreba je v minuli sezoni dosegla kar 51 golov. V državno reprezentanco je ne kličejo več, razloga pa ne pozna.

Zakaj je ne kličejo več v hrvaško reprezentanco, ne ve. Foto: Boštjan Rous

BELTINCI – Dekleta se izvrstno znajdejo na nogometnih igriščih. Niti doseganje golov jim ni tuje. V slovenski ženski ligi pa prednjači mlada hrvaška igralka Monika Conjar, ki je v tej sezoni v državnem prvenstvu zabila kar 51 golov! Že drugo sezono zapored je igrala v dresu aktualnih državnih prvakinj ŽNK Teleing Pomurje Beltinci, ki so letos postale državne prvakinje. Pokalni naslov je šel v vitrine velenjskega Rudarja Škale.

Mama je popustila

»Mama je bila proti nogometu. Želela je, da igram kaj drugega,« se Monika spominja začetkov. Mati je le popustila in spoznala, da si hči resnično želi v nogomet. »Kot deklica sem vedno tekala za žogo, nogomet pa sem igrala s starejšimi fanti.«

Njen prvi klub je bil kar moški NK Vrapče, a ga je po enem letu zapustila in postala članica ŽNK Agram, kjer je ostala do 18. leta, ko se je preselila v Slovenijo. »V Pomurje sem prišla na povabilo direktorja kluba Štefana Kozica, ki me je nekaj časa spremljal na turnirjih. Dve leti sem že tu,« nadaljuje Conjarjeva, ki se je nogometu zapisala pri 11 letih. »Lepo mi je v Beltincih,« hvali trenutno zasedbo, ki jo je dobro sprejela. Ni pričakovala, da se bo tako hitro vključila v ekipo. »Po vseh klubih obstajajo skupinice igralk oziroma klani, v Pomurju pa tega ni, smo kot prava družina, vse soigralke so mi pri srcu,« pohvali razmere v ekipi.

Skrivnosti ni

Povprašamo jo še po receptu za doseganje golov. Skromna Monika pravi, da velike skrivnosti ni. »Nogomet igram z ljubeznijo. Morda je ravno to skrivnost,« razkriva igralka, ki je ponosna na nov naslov državnih prvakinj, obžaluje pa dva zaporedna poraza z Velenjčankami. Prvi je Pomurkam vzel pokalni naslov, drugi pa je poskrbel za nekaj grenkobe ob koncu sezone. »Iskreno povedano, nisem pričakovala, da bom dosegla toliko zadetkov,« skromno pove Conjarjeva. Najbolj pri srcu ji je gol v končnici, ki ga je zabila prav Rudarju. Zabija z levo in desno nogo, zadnje čase pa se je specializirala tudi za zadetke z glavo. »Pri tem gre velika zahvala našemu trenerju Bojanu Jančarju, ki me je naučil pravilno udarjati žogo z glavo,« razkrije, česa se je naučila v Beltincih, kjer je trenirala trikrat na teden, sicer pa v Zagrebu še naprej pomaga materi v frizerskem salonu.

Monika je bila tudi standardna reprezentantka hrvaških vrst U17 in U19, v slednji je bila celo kapetanka. Nekaj nastopov ima še za članice, a je ne kličejo več. »Ne poznam razloga, a bi ga hotela. Ne vem niti tega, ali me spremljajo, niti me to ne zanima,« sklene in nam še zaupa, kdo sta njena vzornika: Ronaldinho in Messi

Deli s prijatelji