DOBRO ORGANIZIRANI

Hitrejši in agresivnejši zmaji taktično zlomili vijolične

Objavljeno 13. november 2017 12.00 | Posodobljeno 13. november 2017 12.00 | Piše: R. T.

Prepričljiva zmaga nogometašev Olimpije nad Mariborom na prvi četrtfinalni tekmi za pokal Slovenije.

Strelec dveh zadetkov Nik Kapun in Dario Čanađija sta se takole razveselila tretjega zadetka proti Mariboru. FOTO: Marko Pigac

LJUBLJANA – Prvi del dvoboja v četrtfinalu pokalnega tekmovanja med Olimpijo in Mariborom so prepričljivo s 3:0 dobili Ljubljančani (strelca Issah Abass v 10. in Nik Kapun v 35. in 90.). Visoka zmaga zeleno-belih je na neki način kar malce presenetljiva, je pa povsem zaslužena, sploh po razmerju moči na igrišču v prvem polčasu. Igralci Olimpije so bili v tem obdobju hitrejši, agresivnejši in precej bolj razigrani od tekmecev s štajerskega konca. Njihov trener Igor Bišćan je z nekaj spremembami (Aris Zarifović namesto kapetana Branka Ilića na položaju štoperja, branilec Denis Klinar kot bočni vezist, vrnitev vezista Daria Čanađije po zlomu roke) osvežil podobo svoje ekipe in dobil ogromno. »Igralcem moram čestitati za zelo dobro predstavo.

»Ne delamo si utvar, da je že vsega konec.«

Dokazali so veliko željo, trud in energijo, da bi premagali tako kakovostnega nasprotnika, kot je Maribor. Pri prvem zadetku smo imeli tudi nekaj sreče, kar nam je dalo vetra v jadra. Mislim, da smo si z igro zaslužili, da se nam stvari izidejo. Bili smo dobro organizirani, v obrambi agresivni, pripravljeni pomagati drug drugemu tudi v obdobju, ko je Maribor zapretil. Toda v slačilnici ni nobene evforije. Čaka nas še drugi, težji del naloge, ki ga bomo morali ubraniti v gosteh. Ne delamo si utvar, da je že vsega konec,« je pojasnil strateg Olimpije Bišćan.

Vijolični so po prvem prejetem zadetku z razlogom protestirali, češ da gostitelji niso prekinili svoje akcije ter so poslali žogo v avt, potem ko je na sredini igrišča obležal Aleks Pihler. Toda po strelu Dina Štigleca je vratar Matko Obradović slabo posredoval in Abassu omogočil, da je zatresel mrežo. Za drugi gol je po mojstrskem strelu z roba kazenskega prostora poskrbel tokratni kapetan Nik Kapun. V moštvu gostov je imel najlepšo priložnost za zadetek Damjan Bohar v 59. minuti, a je po njegovem strelu žogo pred golovo črto v kot izbil Kenan Bajrić. Že v sodnikovem podaljšku je padla zbranost vijoličnih v svojem kazenskem prostoru, kjer je Čanađija lepo podal do Kapuna, ta pa je zmajem z natančnim strelom zmajem zagotovil visoko prednost pred povratnim dvobojem 29. novembra v Ljudskem vrtu. Trener Maribora Darko Milanič je ocenil: »Nezaželen potek tekme. Pri prvem zadetku smo naredili dve napaki. Potem smo želeli biti boljši v napadu, nekaj časa smo prevladovali, vendar dobili še drugi zadetek iz osamljenega napada Olimpije. To nam je dodatno otežilo delo. Po nekaj spremembah ob odmoru smo hoteli biti še nevarnejši, gostitelji so se kakovostno branili, bloka ni bilo lahko prebiti. Dočakali smo zelo dobro priložnost Boharja, a nismo zadeli. Po tretjem zadetku je naš položaj bistveno zahtevnejši, a moramo verjeti, da smo sposobni zasukati rezultat.« Še pred povratnim pokalnim dvobojem se bosta moštvi spet srečali že v petek, ko bo v Ljudskem vrtu šlo za prvenstvene točke v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije. V psihološki prednosti so zdaj Ljubljančani, a bo zanimivo videti odziv udeležencev lige prvakov. 

 

Deli s prijatelji