KARIERA

Hernandez nič več za Španijo

Objavljeno 05. avgust 2014 17.32 | Posodobljeno 05. avgust 2014 17.33 | Piše: D. P., STA

»Ponosen in počaščen sem, da sem lahko bil del tako uspešne zasedbe. V zadnjih šestih, osmih letih smo dosegli izjemne izide. Zdaj je napočil čas, da bom zgolj navijač španske reprezentance.«

Kapetan Barcelone Xavi Hernandez je dvignil španski superpokal.

BARCELONA – Španski nogometaš sredine igrišča Xavi Hernandez je končal reprezentančno kariero, v kateri je med drugim leta 2010 osvojil naslov svetovnega prvaka in dva evropska naslova (2008 in 2012). »Odločil sem se, da zapustim špansko reprezentanco. Napočil je čas, da zaprem to poglavje,« je na novinarski konferenci dejal 34-letni član Barcelone.

Zdaj bo le navijač

»Za mano je izjemno, fantastično reprezentančno obdobje. Ponosen in počaščen sem, da sem bil lahko del tako uspešne zasedbe. V zadnjih šestih, osmih letih smo dosegli izjemne izide. Zdaj je napočil čas, da bom zgolj navijač španske reprezentance,« je dejal Xavi, ki je imel ključno vlogi pri osvajanjih treh naslovov prvakov.

Ni igral odločilne tekme

Xavi je povedal tudi, da je nameraval zapustiti špansko izbrano vrsto že po EP pred dvema letoma, vendar ga je selektor Vicente del Bosque prepričal, da je odšel tudi na letošnje SP v Brazilijo. »Vztrajal je, da ostanem do Brazilije in Brazilija je bila veliko razočaranje, ne le zame, ampak tudi za celotno zasedbo. Dejstvo, da nisem igral odločilne tekme s Čilom, je bilo zame izjemno razočaranje,« je še dodal Xavi.

Španija je na SP v Braziliji izgubila obe uvodni tekmi v skupinskem delu, najprej visoko z Nizozemsko (1 : 5), nato pa še proti Čilu (0 : 2) ter se z eno samo zmago nad Avstralijo (3 : 0) poslovila od prvenstva še pred izločilnimi boji.

Deli s prijatelji