REKORDNO

Henty iz Olimpije že odšel v Lokomotivo?

Objavljeno 12. februar 2016 08.24 | Posodobljeno 12. februar 2016 08.24 | Piše: Rok Tamše

Ezekiel Henty naj bi za prvo ligo rekordnih 5,5 milijona evrov prestopil v Rusijo.

Ezekiel Henty je v kratkem času po Andražu Šporarju druga sanjska prodaja nogometnega kluba Olimpija. Foto: Aleš Černivec

LJUBLJANA – Nogometni klub Olimpija igralsko burno trguje. Jesenski prvak s tremi točkami prednosti pred Mariborom je v pripravljalnem obdobju na spomladanski del sezone, kjer želi naposled osvojiti naslov državnega prvaka, uspešno brusil formo, strelsko pa se je izkazal Ezekiel Isoken Henty. Nigerijski napadalec pa naj bi po naših informacijah našel novega delodajalca. Stožice naj bi zapustil kar za 5,5 milijona evrov, kolikor odškodnine naj bi Olimpiji plačal ruski prvoligaš Lokomotiva iz Moskve. Henty je eden glavnih osti napada zmajev, še posebej se je z nestrpnostjo čakalo, kako bo v konici napada delovala naveza z rojakom Blessingom Elekejem, ki je pozimi iz Gorice prestopil v Ljubljano. Predsednika Olimpije Milana Mandarića naj bi torej omehčala sanjska ponudba polšestega milijona evrov za 22-letnega Hentyja, saj so se denimo Moskovčani za temnopoltega nogometaša zanimali že lani. Mandarić je takrat prvo ponudbo dveh milijonov evrov zavrnil, nato jo je ruski železničarski klub dvignil na 3,5 milijona. Po naših podatkih je zdaj posel za 5,5 milijona evrov sklenjen, čeprav v Olimpiji to (še) uradno zanikajo. To je tudi rekorden prestop nogometaša iz prve slovenske lige v tujino, doslej je bi rekorden decembrski prestop Olimpijinega napadalca Andraža Šporarja, ki je zmaje za odškodnino 3,8 milijona evrov zamenjal za švicarski Basel. Olimpija torej odlično prodaja, malce nenavadno pa je, da naj bi Henty klub zapustil ravno zdaj, ko si zeleno-beli srčno želijo državne krone, kot da bi skopnele Olimpijine šampionske ambicije.

Drobiž za Milan

Naj spomnimo, da je Milan Mandarić Hentyja lani poleti od Milana dobil za 200.000 evrov, je pa bila v pogodbi tudi klavzula, da ob naslednjem prestopu nekaj odstotkov denarja od odškodnine dobi tudi italijanski prvoligaš. Pa še to, prestopnega roka, za razliko od drugega dela Evrope, v Rusiji še ni konec, prestopi se lahko zgodijo vse do 26. februarja. Vprašanj pa je veliko – kako se bodo na prodajo odzvali navijači Olimpije, ki si srčno želijo proslaviti naslov državnega prvaka? Težko je po tem prestopu predvideti kadrovske in resnične športne namene Olimpijinega vodstva, po naših podatkih se je Henty včeraj že poslovil od soigralcev in se odpravil v nov klub. Nigerijec je v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije zabil osem golov, Šporar, ki je odšel decembra, 17, je prvi strelec lige, zato pa je v Stožice prišel Eleke, ki je jeseni zbral 12 zadetkov in bil za Šporarjem drugi na lestvici strelcev. Ponovimo lahko le še, da prestopa Ezekiela Hentyja v moskovsko Lokomotivo Olimpija včeraj ni uradno potrdila in je vse zanikala, a po naših informacijah naj bi se ta zgodil.
 

 

Deli s prijatelji