KAPETAN

Handanović blestel in zmagal v milanskem derbiju

Objavljeno 08. oktober 2012 10.54 | Posodobljeno 08. oktober 2012 10.57 | Piše: R. T., STA

Kapetan in vratar slovenske nogometne reprezentance Samir Handanović je bil odličen v zmagi Interja nad Milanom (1 : 0).

MILANO – V derbiju italijanskega nogometnega prvenstva A med Milanom in Interjem je ta formalno kot gost na San Siru (to je namreč domači teren obeh ekip) zmagal z 1 : 0, zmagoviti gol pa je že v 4. minuti dosegel Walter Samuel.

Klub slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića je do zmage v dvoboju mestnih tekmecev pred 73.000 gledalci prišel z igralcem manj, saj je bil v 48. minuti izključen japonski branilec Juto Nagatomo. Ob enem rdečem kartonu je glavni sodnik Paolo Valeri v živčni tekmi pokazal še osem rumenih kartonov.

Sarma odličen pred reprezentančnima tekmama

Kapetan slovenske reprezentance se je izkazal z izvrstnimi obrambami in je bil eden najboljših mož na derbiju. To je lep obet za prihodnji tekmi izbrane vrste, ki bo v petek v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Braziliji gostila reprezentanco Cipra v Ljudskem vrtu, štiri dni kasneje (16. oktobra) pa bodo izbranci selektorja Slaviše Stojanovića gostovali v Tirani pri moštvu Albanije.

Handanović je v prvih kvalifikacijskih tekmah proti Švici in Norveški manjkal zaradi poškodbe, Slovenija pa je obe tekmi izgubila. Reprezentanti se bodo zbrali danes popoldne v hotelu Primus na Ptuju.

 

Deli s prijatelji