USPEH

Haloze imajo prvoligaša

Objavljeno 20. maj 2013 16.05 | Posodobljeno 20. maj 2013 16.05 | Piše: Drago Perko

Lani so postavili reflektorje, jeseni je na vrsti pokrita tribuna za 1500 gledalcev.

Novi prvak 2. slovenske nogometne lige (foto: NK Zavrč).

ZAVRČ – Občina Zavrč ima 1500 prebivalcev, meri slabih 20 kvadratnih kilometrov, po novem pa premore tudi nogometnega prvoligaša. V petek zvečer si je ekipa trenerja Viktorja Trenevskega na domači zelenici tudi teoretično zagotovila 1. mesto v 2. slovenski nogometni ligi. »Toliko pritiska se je nabralo, pa saj sem si ga kar sam naložil. Ko je sodnik Rade Obrenović označil konec tekme, so me preplavili izjemni občutki sreče,« je dan po šampionskem večeru hitel razlagati trener Trenevski, ki je sredi sezone, v prvih dneh januarja, sedel na klop ekipe. Poklical ga je predsednik Roman Vuk, ki je poleg brata Mirana srce in duša kluba. Velikih besed takrat predsednik ni uporabil, ampak je 40-letnega Črnogorca makedonskih korenin, ki je uspešno vodil Veržej, povabil k sodelovanju.

Ne bodo muha enodnevnica

Cilja niso spreminjali, pri novopečenem drugoligašu so v tej sezoni hoteli nemudoma med elito. Izziva se Trenevski ni ustrašil. »Čakal sem svojo priložnost in jo dobil. Z obema rokama sem jo zagrabil. Za take klice se živi in prav zato si trener,« pojasni ponosni oče šestih otrok, med njimi je pet punčk, in mož zdravnice iz Beograda, s katero sta si drugi dom ustvarila v Mariboru. Trenevski dobro pozna slovensko sceno, saj je igral v petih klubih (Mura, Koper, Olimpija, Drava, Nafta), zbral je tudi 17 nastopov za makedonsko reprezentanco. Projekt prva liga se je zanj že začel, želi si, da tam ne bi bili muha enodnevnica. »Klub ima zaradi jasnih misli Mirana in Romana tudi jasno vizijo. To ne bo zgodba za eno sezono. Kar poglejte, klub je rasel iz sezone v sezono,« nekdanji igralec beograjskega Partizana in podgoriške Budučnosti verjame v nadaljevanje nogometne pravljice na tem koncu Slovenije. Po koncu sezone se bo treba odločiti, s kom se okrepiti, hkrati pa zadržati ravnovesje z domačnostjo, ki jo imajo zdaj: »Želim si, da bi v klubu ohranili družinsko ozračje.«

Po igralce na Hrvaško

»Vse skupaj pomeni veliko olajšanje za vse nas. Prišli smo na cilj, ki smo si ga zastavili,« je navdušen Miran Vuk, župan občine na robu Haloz. Z bratom sta od malih nog nogometna navdušenca. Sprva sta tudi igrala, Miran nekoliko dlje, Roman je šel prej v poslovne vode, vmes pa sta vedno rada pomagala pri udarniških akcijah na stadionu. S pomočjo občine so nogometaši dobili pokrito tribuno za 300 gledalcev, namakalni sistem in od lani tudi razsvetljavo. Župan še razkriva, da bo gradnja nove tribune za 1500 gledalcev predvidoma jeseni vredna 900.000 evrov. Zavrčani so za šampionsko sezono porabili 300.000 evrov, levji delež je prispevalo podjetje RM Vuk Holding. Vodstvo kluba je že pred sezono igralcem dalo vedeti, da se po uvrstitvi v prvo ligo proračun ne bo bistveno večal. Le za 10 odstotkov, plače igralcev pa bodo zrasle nekaj manj. »Boljše je, da to dejansko prejmejo kot prazno obljubljeno nikoli,« doda Vuk, ki si želi, da bi klub še rasel in postal stabilen prvoligaš. Z enim očesom pogledujejo tudi čez mejo, kjer bodo po 1. juliju člani Evropske unije. »Naše mlade selekcije bi radi okrepili z igralci iz Čakovca in Varaždina, kjer nimajo več prvoligaša. Tudi na obisk gledalcev iz teh krajev računamo,« nadaljuje Vuk, ki je skupaj z igralci zelo hvaležen navijaški skupini Zavrčani za zvesto podporo. Pravi še, da bodo na Hrvaškem iskali tudi okrepitve za člansko vrsto. Med resnimi kandidati za dres Zavrča je nekdanji kapetan Varteksa Neven Vukman.

Deli s prijatelji