1. SNL

Haložani so v Ljudskem vrtu namučili prvake, Celje ne pojenja

Objavljeno 16. marec 2015 12.22 | Posodobljeno 15. marec 2015 20.55 | Piše: R. T.
Ključne besede: 1. SNL

V 24. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenije se je moral Maribor zelo potruditi za zmago proti Zavrču.Celje prevzelo drugo mesto Domžalam.

Branilec Olimpije Nemanja Mitrović je dvakrat zatresel mrežo Gorice. Foto: Roman Šipič

Tako v taboru Maribora kot v moštvu Olimpije je bilo po tekmah 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije čutiti olajšanje. Slovenski prvaki so se dodobra namučili proti izrazito obrambno usmerjenemu Zavrču, ki je pred 4000 gledalci v Ljudskem vrtu celo povedel. Vijolični so morali v drugem polčasu pošteno pritisniti na plin, da so prišli do četrte zaporedne zmage v nadaljevanju državnega prvenstva. Lažje se diha tudi v Stožicah, saj je Olimpija dosegla lepo zmago proti Gorici, čeprav je igrala brez štirih članov udarne zasedbe.

OLIMPIJA : GORICA 3:1: Poškodovani Andraž Šporar ter kaznovani Nik Kapun, Miha Zajc in Darijan Matić tokrat niso bili na voljo trenerju Olimpije Darku Karapetroviću. V težkih razmerah so zeleno-beli pokazali močan značaj in s pridom izkoristili šibke točke Novogoričanov. Branilec Nemanja Mitrović se je izkazal kar z dvema goloma, bil je celo blizu tretjemu. »V tej sezoni sem že nekajkrat ponovil, da imamo širok izbor igralskega kadra, kar se je potrdilo tudi na tekmi z Gorico. Vesel sem te zmage, saj nam bo zdaj bistveno lažje v pripravi na zahtevno gostovanje v Celju,« je dejal Karapetrović. »Odigrali smo dobro, z veliko priložnostmi in kombinatorike. Vsi smo se zavedali, da moramo pokazati pravi žar na terenu. Bilo je tudi nekaj napak, ampak to je normalno. To je tekma, na kateri moramo graditi,« poudarja vezist Luka Žinko. Goričani – tokrat so bili v prvi postavi štirje Slovenci – so na trenutke delovali dobro, a je v seštevku to le premalo za nabiranje točk. Spomladi so za zdaj osvojili le eno.

MARIBOR : ZAVRČ 2:1: Za hladen tuš pod Kalvarijo je poskrbel hrvaški branilec Zavrča Sanin Muminović, ki je sprožil pravo bombo s kakšnih 30 metrov in presenetil domačega vratarja Jasmina Handanovića. Vmes je moral biti še odmor, da so se Mariborčani na novo organizirali in po velikem pritisku na gostujoča vrata priredili rezultatski zasuk. Trener Ante Šimundža je v drugem polčasu uporabil še precej bolj napadalno formacijo in Zavrč je moral klecniti. »Tekmo smo odprli zelo dobro, zadeli smo hitro in do konca polčasa smo odigrali zrelo in dobro. V drugem polčasu smo hitro prejeli zadetek iz enajstmetrovke. O tej odločitvi ne bi govoril, ker še nisem videl počasnega posnetka. Menim, da smo se predstavili v dobri luči, kljub porazu,« je dejal trener Zavrča Ivica Solomun, njegov kolega Šimundža pa je kljub neblesteči igri svojih varovancev lahko izrazil zadovoljstvo nad razpletom: »Bila je ena tistih tekem, ki se lahko zgodijo. Pride dan, ko nasprotnik povede iz enega neugodnega udarca. Dejstvo je, da nam igra ni stekla, kot smo si želeli, ni bila na naši ravni. Maribor je ekipa, ki želi igrati, tokrat pa je bilo tudi nekaj objektivnih okoliščin, da v tem pogledu ni šlo vse po načrtih. Nisem še videl tako obrambno usmerjenega Zavrča v vseh teh letih. Izkazalo se je, da je njihova spremenjena ekipa tekmovalna, disciplinirana in ne izbira sredstev, da doseže cilj. Pomembno je, da smo prevladali vse vmesne ovire. Pohvalen je značaj, zmagovalna miselnost ekipe. To je odločilo tekmo.«

RUDAR : KRKA 0:0: Rudar je imel jalovo premoč, njegovi napadalci niti preostali še kar naprej ne najdejo žogi poti v mrežo nasprotnikov. Na štirih spomladanskih tekmah knapi še niso zadeli. Zanimivo, da jim to ni uspelo niti proti Dolenjcem, ki imajo drugo najslabšo obrambo v prvi ligi. Trener Jernej Javornik upa, da se bo njegovim fantom kmalu odprlo v napadu, saj v Velenju ne premorejo kakšnih skritih zalog. Krka se je medtem po točkah izenačila z osmouvrščeno Gorico, tako da je zdaj četa Andreja Kastrevca dodatno nabrušena za prihodnje dvoboje.

RADOMLJE : CELJE 0:1: Celjani so za svojo 14. zmago v tej sezoni uprizorili juriš od prvega trenutka tekme. Varovanci trenerja Simona Rožmana so nizali napad za napadom, pri zaključku akcij so imeli tudi precej smole, saj so kar štirikrat stresli okvir vrat. Obramba Radomelj je kapitulirala v 42. minuti, ko je po lepi podaji Benjamina Verbiča zadel Danijel Miškić. Gostitelji so se favoritom iz mesta ob Savinji sicer bolje upirali v drugem polčasu.

Tavares pri 12 zadetkih

Izidi 24. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije: Olimpija : Gorica 3:1 (700 gledalcev; Nemanja Mitrović 21., 24., Ezekiel Henty 54. ; Nabil Taider 45.), Maribor : Zavrč 2:1 (4000 gledalcev; Agim Ibraimi 50.-11m, Marcos Tavares 77.; Sanin Muminović 29.), Rudar : Krka 0:0 (350 gledalcev), Radomlje : Celje 0:1 (200 gledalcev; Danijel Miškić 42.; rdeči karton v 87. minuti za Denisa Lidjana pri Radomljah), Luka Koper : Domžale 1:0 (450 gledalcev; Damir Hadžić 67.-11m; rdeči karton za Mateja Palčiča v 87. minuti pri Luki Koper). Vrstni red strelcev: Marcos Tavares 12 golov, Luka Zahovič (oba Maribor) 10, Benjamin Verbič (Celje) in Andraž Šporar po 9. Pari 25. kroga: Zavrč - Radomlje (v petek, 20. marca, ob 19. uri), Gorica - Rudar (v soboto, 21. marca, ob 15. uri), Celje - Olimpija (v soboto ob 16. uri). Krka - Luka Koper (v nedeljo, 22. marca, ob 15. uri) in Domžale - Maribor (v nedeljo ob 16. uri).

Deli s prijatelji