SUPERPOKAL

Guardiola ostal brez prve lovorike

Objavljeno 28. julij 2013 12.07 | Posodobljeno 28. julij 2013 12.07 | Piše: STA, P. J.

Nogometaši Borussie Dortmund so Pepu Guardioli pokvarili začetek trenerske poti pri Bayernu.

DORTMUND – Nemški nogometni prvaki in pokalni zmagovalci iz Münchna so novo sezono začeli s porazom na prvi uradni tekmi. Sinoči jih je v dvoboju za nemški superpokal s 4 : 2 premagal veliki tekmec Borussia Dortmund in tako novemu strategu Bavarcev Pepu Guardioli nekoliko pokvaril začetek trenerske poti pri Bayernu.

Nogometaši iz Dortmunda so se se tako pred svojimi navijači tudi delno oddolžili tekmecem za poraz na finalni tekmi lige prvakov na Wembleyju pred 63 dnevi.

Pep poražen v prvi resni tekmi

Pep Guardiola je doživel prvi poraz, odkar je prevzel vodenje kluba iz Münchna. Zanimivo in razgibano tekmo z obilo priložnosti na obeh straneh sta odločila velika napaka vratarja gostov Toma Starkeja, ki je dobil priložnost namesto Manuela Neuerja, že v šesti minuti, po kateri je Marco Reus dosegel prvi gol, ter avtogol Daniela Van Buytna, s katerim so domači spet prišli do prednosti, potem ko je le minuto pred tem za goste zadel Arjen Robben. Ta je dosegel oba gola za Bayern, dva je pri domačih zabil tudi Reus, še enega pa je dodal Ilkay Gündogan.

Lansko sezono sta se velika nemška rivala prav tako za uvod pomerila v superpokalu, ki so ga Bavarci dobili z 2 : 1 in napovedali sijajno sezono, v kateri so nato osvojili še tri lovorike (evropski pokal, domače prvenstvo in pokalno tekmovanje). Nova sezona bundeslige se bo sicer začela 9. avgusta.

Deli s prijatelji