PRVA LIGA

Goriške vrtnice zbodle nesrečne Domžalčane

Objavljeno 17. avgust 2015 19.15 | Posodobljeno 17. avgust 2015 19.15 | Piše: Rok Tamše

V 6. krogu državnega prvenstva nogometašev še peta zmaga Gorice, ki vodi na lestvici Prve lige Telekom Slovenije.

Trener Rudarja Jernej Javornik se je razveselil osvojene točke na koprski Bonifiki. Foto: Aleš Černivec/Delo

V prihodnjih dneh bo seveda največ govora o sinočnjem derbiju v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Olimpijo, zelo spektakularno pa je bilo tudi v Domžalah, kjer je hit začetka sezone Gorica nadaljevala svoj zmagoviti pohod. Varovanci trenerja Mirana Srebrniča so dosegli že peto zmago v novi sezoni, kar je bil sanjski scenarij pred začetkom, ko se je šlo zgolj za golo preživetje in obstoj kluba. Najbolj vroč igralec na prvoligaški sceni ta čas je 19-letni Nigerijec Blessing Chibukie Eleke, ki je rumeno-modrim zabil dva gola, na lestvici strelcev pa vodi s šestimi zadetki. Na drugi strani Domžale nadaljujejo poraze na domačem terenu, medtem ko so uspešne na gostovanjih. Zdaj so bili gostitelji že zelo blizu prvi domači točki v tej sezoni, a je treba priznati, da jim je sreča povsem obrnila hrbet. Ob pravi ofenzivi proti goriškim vratom žoga ni hotela še večkrat v mrežo, gostje pa so se krčevito branili in spretno izkoristili svoje priložnosti.

»Včasih je nogomet izjemno kruta zadeva, včasih tudi nepoštena, kakor je to bilo danes. Mislim, da smo odigrali svojo najboljšo tekmo v sezoni, kar se tiče igre v napadu. Nasprotniki so neštetokrat odbijali žogo z golove črte, zadeli smo tudi okvir vrat. Dejstvo pa je, da v nobenem primeru ne smemo prejeti treh zadetkov. Ko je usahnil naš nalet zaradi pomanjkanja energije, je Gorica prišla do svojih priložnosti. Bili so zelo učinkoviti, kot so že ves čas v tej sezoni. Tako so nas kaznovali, ker pač nismo obrnili tekme v našo korist,« je povsem realno povzel živahno dogajanje na stadionu ob Kamniški Bistrici domači trener Luka Elsner. O razmerah na igrišču je nazorno govoril tudi strelec zmagovitega evrogola in prvi junak tekme Matija Širok: »Domžale so bile na trenutke boljši tekmec, čestitam jim za dobro predstavo. Danes so pokazali, kaj vse se da doseči z veliko željo, zagonom in agresivnostjo. Morda si zmage nismo zaslužili, smo je pa zelo veseli. Vzeli jo bomo kot zasluženo, saj smo res garali zanjo.« Seveda na koncu šteje edino rezultat, s tem pa se lahko v uvodnem delu prvenstva pohvalijo v Novi Gorici. Izdatna zaloga točk jim bo še kako koristila pozneje, ko se bo morda pojavila tudi kakšna kriza. Vsekakor pa je za novo vodstvo, ki je klub ohranilo pri življenju, to spodbuda za nadaljnje zagnano in pošteno delo.

Podobno čemerni nad rezultati kot v Domžalah so tudi v Kopru. Kanarčki so si na začetku sezone podobno kot lani privoščili pravo razprodajo točk, tokrat jim je dve odščipnil velenjski Rudar. »Prepoceni smo prejeli zadetek. Do tistega trenutka smo imeli tri, štiri zrele priložnosti za gol. Ko vse to zgrešiš, sledi kazen. Toda vseeno nam je lahko takšna igra vodilo za naprej, saj bodo slej ko prej prišle tudi točke,« se kapetan Luke Koper Ivica Guberac ne vdaja malodušju, čeprav se na Bonifiki ni mogoče izogniti slabi volji zaradi skromnega izkupička točk in komaj 9. mesta na lestvici. Drugačnega razpoloženja so v Krškem in Novem mestu, kjer so dobili močan zagon po obetavnih rezultatih. Novinec Krško in Krka sta se sicer po medsebojnem dvoboju razšla brez golov in delitvijo točk, a sta z igro navdušila spet dobro popolnjen stadion Matije Gubca, kjer je bilo pravo nogometno ozračje.

 

Uspešnejši gostje

Izidi 6. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Krško: Krka 0:0 (1400 gledalcev), Domžale : Gorica 2:3 (1100 gledalcev; Benjamin Morel 25., Antonio Mance 65.; Blessing Eleke 5., 56., Matija Širok 86.), Luka Koper : Rudar 1:1 (500 gledalcev; Matej Palčič 48.; David Kašnik 21.), Maribor – Olimpija (nočna tekma), Celje – Zavrč (danes ob 20.15). Vrstni red strelcev: Blessing Eleke (Gorica) 5 zadetkov, Luka Prašnikar (Rudar) 4,... Pari 7. kroga: Zavrč – Domžale (v petek ob 19. uri), Rudar – Maribor (v soboto ob 17.45), Krka – Luka Koper, Gorica – Krško (obe v nedeljo ob 17. uri), Olimpija – Celje (v nedeljo ob 17.45).

 

Deli s prijatelji