PRVA LIGA

Goričani z 1 : 0 ugnali Gorenjce

Objavljeno 14. julij 2013 22.11 | Posodobljeno 14. julij 2013 22.11 | Piše: STA, Mo. S.

Večino tekme v Kranju je bila boljši in nevarnejši tekmec od Triglava in zasluženo vpisala prve tri točke na prvenstveno lestvico.

Mladi so odlično začeli kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu 2013

KRANJ – Nogometaši kranjskega Triglava so v 1. krogu novega prvenstva izgubili proti Gorici z 0 : 1 (0 : 1). Pisana zasedba iz Nove Gorice je uspešno začela sezono. Večino tekme v Kranju je bila boljši in nevarnejši tekmec od prav tako dodobra spremenjenega Triglava in zasluženo vpisala prve tri točke.

Do vodstva v 42. minuti

V 22. minuti so prvič resneje zagrozili tudi domači, ko je po kotu streljal Dinnyuy Kongnyuy, vendar je bil Alex Cordaz na mestu. Sledilo je še nekaj dobrih posredovanj obeh vratarjev, a izid se ni spremenil vse do 42. minute. Takrat je po kotu z glavo zadel razpoloženi Massimo Coda in Gorico popeljal do vodstva.

Zadetek ni obveljal

V uvodu drugega polčasa je bila Gorica blizu podvojitve prednosti, ko je Aleksander Živec najprej z močnim strelom zadel vratnico, odbito žogo pa nato poslal čez gol. V 62. minuti je Amedej Vetrih zatresel prečko kranjskega gola. Gosti so zahtevali zadetek, a so sodniki menili, da žoga ni prešla golove črte, tako da je ostalo pri 0 : 1.

V končnici tekme so domači malce bolj pritisnili proti goriškim vratom, vendar jim kakšne resnejše akcije ni uspelo izpeljati. Triglav bo v 2. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Domžalah, Gorica pa dan prej pri Krki.

Izidi 1. kroga v Prvi Ligi Telekom Slovenije:

Maribor : Zavrč                            2:1 (0:1)

Luka Koper : Krka                        2:1 (1:1)

Olimpija : Rudar                           1:2 (1:1)

Triglav Kranj : Gorica                  0:1 (0:1)

Celje - Domžale (preloženo)

Deli s prijatelji