1. SNL

Gorica visoko premagala Olimpijo

Objavljeno 24. avgust 2013 23.15 | Posodobljeno 25. avgust 2013 00.07 | Piše: STA, Ma. F.

Izbranci Luigija Apollonija so na novogoriškem stadionu zasenčili ljubljansko vrsto.

NOVA GORICA – Nogometaši Gorice so v 7. krogu prve lige premagali ljubljansko Olimpijo s 4 : 1 (3 : 1). Izbranci Luigija Apollonija so na novogoriškem stadionu zasenčili ljubljansko vrsto. Trdne temelje zmage so postavili že v prvem polčasu, ko so v dobre pol ure zabili tri gole. Gorica ima po sedmih tekmah tri zmage ter po dva poraza in neodločena izida, tokrat preslaba Olimpija pa ima ob tekmi manj tri zmage, neodločen izid in dva poraza. 

Novogoričani bodo v 8. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Olimpija pa bo gostila Domžale.

Domžale  Luka Koper 0 : 1

Nogometaši Domžal so izgubili z Luko Koper z 0 : 1 (0 : 1). Domžalčani so Koprčane pričakali pod vodstvom novega trenerja Luke Elsnerja, ki je sredi tedna zamenjal Stevana Mojsilovića. Slednjega je službo stal slab uvod v sezono. Domači trener je enajsterico moral sestaviti brez poškodovanih Marka Kovjeniča, Tadeja Remsa, Jona Gorenca Stankoviča, Jureta Balkovca in Žana Majerja, kaznovan pa je Darko Zec. Koper je po tekmi z Gorico ostal brez stebra obramba Mateja Mavrič-Rožiča, ki si je ob padcu poškodoval vratna vretenca, manjkala sta še Damir Hadžić in Domen Črnigoj.

Domžalčani bodo v 8. krogu prihodnjo soboto gostovali v Ljubljani, Koprčani pa bodo gostili Zavrč.

Triglav – Maribor 0 : 1

Nogometaši kranjskega Triglava so izgubili proti Mariboru z 0 : 1 (0 : 0). Državni prvaki še naprej ostajajo pri stoodstotnem izkupičku v tej sezoni državnega prvenstva. Na šesti tekmi so dosegli še šesto zmago. Tako kot že nekajkrat so jim Kranjčani predstavljali trd oreh, ki pa ga je strl zadetek Nusmirja Fajića v uvodnih minutah drugega polčasa. Kranjčani so na sedmi tekmi doživeli že šesti poraz in ostajajo na dnu lestvice.

Kranjčani bodo prihodnjo soboto gostovali v Celju, Maribor pa bo isti dan gostil Gorico.

Celje  Krka 2 : 0

Nogometaši Celja so premagali novomeško Krko z 2 : 0 (1 : 0). Celjski nogometaši so s po enim zadetkom v vsakem polčasu strli odpor novinca v ligi in prišli do prve zmage v sezoni. Z njo so se na lestvici prebili pred današnjega tekmeca z Dolenjske, ki je zdaj predzadnji.

Celjani bodo prihodnjo soboto gostili Triglav, Krka pa bo tekmo tega kroga igrala šele 2. oktobra proti Velenjčanom.

Zavrč  Rudar 2 : 1

Nogometaši Zavrča so premagali velenjski Rudar z 2 : 1 (2 : 0). Čeprav so dobre pol ure igrali z igralcem manj, pa je prednost dveh zadetkov iz prvega polčasa zadostovala za četrto zmago nogometašev Zavrča v prvenstvu. Zavrč se je točkovno izenačil s tretjeuvrščenimi Velenjčani, ki so v končnici tekme pritiskali, a jim ni uspelo priti do kakšne točke.

Zavrč bo v 8. krogu prihodnjo soboto gostoval v Kopru, velenjski Rudar pa bo tekmo tega kroga igral šele 2. oktobra proti Krki.

 

 

Deli s prijatelji