PRVA LIGA

Gorica premagala Krko

Objavljeno 29. september 2014 21.14 | Posodobljeno 29. september 2014 21.14 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid srečanja je bil 2 : 1.

NOVA GORICA – Nogometaši Gorice so v tekmi 11. kroga prve lige premagali Krko z 2 : 1 (1 : 0).

V uvodnih minutah dvoboja si nobena ekipa ni pripravila nevarnejše priložnosti, za odtenek živahnejšo igro so pokazali domači, a tudi brez ogrožanja vratarja Novomeščanov Tomislava Pelina. Na drugi strani pa tudi Vasja Simčič ni imel prav veliko dela. Tako je že iz prve nevarnejše akcije padel tudi prvi zadetek, za domače ga je dosegel Ezekiel Isoken Henty v 24. minuti, potem ko je udaril po žogi z roba kazenskega prostora, žoga je zadela nogometaša Krke Alena Vučkića in presenetila vratarja gostov Pelina.

Krka je nato v nadaljevanju vendarle hitro dosegla zadetek, že v 49. minuti je Josip Fuček natančno sprožil z roba kazenskega prostora, ob njegovem strelu pa je bil Simčič nemočen. Kljub prejetemu zadetku so Goričani v nadaljevanju spet prevzeli pobudo, imeli terensko premoč, a je dolgo niso znali spremeniti v rezultatsko prednost. Šele v 77. minuti so dosegli še drugi gol. Pred tem je Vinko Buden nepravilno ustavil Alessia Innocentija, z bele točke pa je bil nato uspešen Luka Majcen.

Priložnosti gostov so bile redke, deset minut pred koncem je spet poskusil strelec gola Fuček, a tokrat ni bil uspešen. Ob koncu tekme so bili nogometaši tudi vse nervoznejši, sodnik je tako podelil kar nekaj rumenih kartonov, zaradi dveh pa je igrišče predčasno zapustil prav Innocenti.

V naslednjem krogu se bodo Goričani 4. oktobra v gosteh pomerili s primorskimi tekmeci iz Kopra, Krka pa bo dan pozneje gostila Celjane.

Deli s prijatelji