NOGOMET

FOTO: Veselje v Ljudskem vrtu in Zahovičev poklon Tavaresu

Objavljeno 17. maj 2015 10.48 | Posodobljeno 17. maj 2015 10.52 | Piše: T. L.

Z zmago nad Domžalčani so si Mariborčani še pred koncem prvenstva zagotovili 13. naslov.

MARIBOR – Ljudski vrt je v 73. minuti, ko je po podaji Petra Stojanovića žogo v mrežo zabil Marcos Tavares, eksplodiral. Edini in zmagoviti zadetek je bil še toliko več vreden, ker so ga Mariborčani zadeli z igralcem manj. Z zmago se tako Mariborčani dva kroga pred koncem veselijo 13. naslova državnih prvakov in petega v nizu. 

Naslov prvaka tudi pomeni, da Mariborčane čaka novo evropsko popotovanje, kje pa bodo začeli kvalifikacije za ligo prvakov, pa bo znano na žrebanju parov 22. junija v Nyonu.


Zahovič: Ekipa je Marcos Tavares

Športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič ni skoparil s pohvalami na račun Tavaresa: »Ekipa je Marcos Tavares. Imam privilegij biti njegov športni direktor.« Zahovič je sezono opisal z besedami – od Mostarja do Domžal. Ta je bila po njegovem mnenju vse prej kot lahka, čestitke je namenil Šimundži, ki je v drugi sezoni dobro reševal težave s poškodbami in boleznimi igralcev. 

»Zavedali smo se, da bo težka tekma, pripravili smo se. Videli smo, kako se postane prvak, kako se zmaguje, kako se žrtvuje za ekipo in kako se po sezoni, ki je še ni konec, zbere energija. Veseli me, da smo bili osredotočeni, potrpežljivo smo čakali, tudi z igralcem manj smo reagirali vrhunsko. Maribor je pokazal, zakaj je v vrhu slovenskega nogometa. Pozitiven je bil tudi odziv občinstva, ki nam je dal potrebno energijo, da nas je potisnila do naslova prvaka,« je po tekmi na novinarski konferenci razlagal trener Maribor Ante Šimundža, nato pa je po 10 minutah dobil 'darilo' svojih igralcev, ki so ga prišli polit s pivom, vmes pa so vzklikali 'šampioni štajerski'.

»Celotna ekipa, vsi igralci smo dali vso sezono za ta trenutek. Vsako leto je občutek poseben, vsako leto je liga močnejša in raste. Super je zmagati doma in proslaviti z našimi navijači. Vsako leto rastemo, vsako leto želimo več. Verjamemo, da imamo dobro ekipo, da lahko razmišljamo tudi o ligi prvakov. Ta je naš cilj. Do uspeha je prišla ekipa, ne posamezniki,« meni Tavares. (STA)

 

Deli s prijatelji