PRVA LIGA

FOTO: Večni derbi se je končal brez zadetkov

Objavljeno 09. april 2015 00.37 | Posodobljeno 09. april 2015 00.37 | Piše: STA, Mo. S.

V drugem polčasu so uvodoma malo bolj pritisnili gostujoči nogometaši.

LJUBLJANA – Nogometaši ljubljanske Olimpije in Maribora so se v zaostali tekmi 3. kroga 1. SNL razšli z neodločenim izidom 0 : 0.

Ljubljansko-mariborski derbi v prve pol ure ni ponudil takšnega dogajanja, kot so si ga želeli navijači na tribunah. Olimpija je bila sicer za odtenek podjetnejša, si ustvarila več priložnosti za strele proti golu, a nobeden ni bil dovolj dober. V 17. minuti je Marko Vukčević z volejem sprožil malo mimo vrat, tri minute pozneje je Andraž Šporar meril točno v Jasmina Handanovića, prav tako Ezekiel Henty v 32. minuti. V 42. minuti pa je malce bolj resno ljubljanskega vratarja zaposlil Marcos Tavares, a brez uspeha. Tudi Miha Zajc, ki je v 44. minuti po lepi potezi lepo prišel do strela s slabih 20 metrov, ni spremenil izida.

V drugem polčasu so uvodoma malo bolj pritisnili gostujoči nogometaši in v 55. minuti prek Boharja zapravili lepo priložnost, po njegovem strelu se je izkazal Brljak, tako kot po strelu z glavo Amirja Derviševića v 65. minuti. Le malce pozneje je s prostega strela z velike razdalje za malo zgrešil Darijan Matić, Nemanja Mitrović pa je bil nato nenatančen iz bližine.

Olimpija bo tekmo naslednjega, 27. kroga igrala v soboto v Domžalah, Maribor pa bo gostoval v Kopru.

Deli s prijatelji