BRAZILIJA 2014

FOTO: Ustavi se svet, začel se je 20. mundial

Objavljeno 13. junij 2014 00.13 | Posodobljeno 13. junij 2014 00.13 | Piše: STA, S. U.

32 državnih reprezentanc se bo potegovalo za naziv najboljšega na svetu. Naslov prvaka brani Španija.

SAO PAULO – V Braziliji se je začelo nogometno svetovno prvenstvo, kjer se bo 32 državnih reprezentanc potegovalo za naziv najboljšega, ob 22.00 pa tudi že uvodna tekma mundiala. V Sao Paulu se bosta pomerili gostiteljica Brazilija in Hrvaška. Mundial v Braziliji bo gostilo 12 prizorišč, in sicer v mestih Curitiba, Manaus, Cuiaba, Porto Alegre, Natal, Sao Paulo, Brasilia, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Fortaleza, Recife in Salvador. Finale bo 13. julija v Rio de Janeiru. Na stavnicah najvišje kotira Brazilija pred Argentino, Nemčijo in Španijo. Naslov prvaka brani prav Španija.

Brazilci so naredili vesel uvod v SP. Ob 600 plesalkah so sodelovali še telovadci, akrobati na trampolinih in hoduljah ter plesalci priljubljene brazilske borilne veščine capoeira. Rdeča nit prireditve je bila predstavitev treh brazilskih zakladov: narave, ljudi in nogometa. Glavni element odprtja pa živa žoga iz diod LED.

Spremljajte vse izide prvenstva v živo na naši infografikiimage

Na odprtju tudi Jennifer Lopez

Vrhunec prireditve je bil po mnenju mnogih nastop Jennifer Lopez, raperja Pitbulla in brazilske pevke Claudie Leitte, ki so skupaj posneli uradno pesem mundiala Mi smo eno z angleškim naslovom We are one oziroma brazilskim Ole Ola.

Deli s prijatelji