STAMPEDO

FOTO: Tragedija na stadionu: najmanj pet mrtvih in 25 poškodovanih

Objavljeno 29. maj 2017 16.48 | Posodobljeno 29. maj 2017 16.48 | Piše: STA, S. U.

Navijači so si želeli ogledati razprodano tekmo in si hoteli izboriti vstop na stadion s kapaciteto 35.000 gledalcev.

TEGUCIGALPA – Med stampedom na prenapolnjenem nogometnem stadionu v Tegucigalpi je pred nedeljsko prvenstveno tekmo življenje izgubilo vsaj pet ljudi, 25 pa je ranjenih, je sporočila honduraška policija.

Navijači so si želeli ogledati razprodano tekmo in si hoteli izboriti vstop na nacionalni stadion s kapaciteto 35.000 gledalcev, so sporočili iz bolnišnice, kamor so po nesreči odpeljali poškodovane. Dve osebi sta umrli na stadionu, preostali pa pozneje v bolnišnici, je potrdil Miguel Osorio.

Ko so organizatorji odprli vrata stadiona, je na tisoče navijačev množično pritisnilo in se poskušalo prebiti na tribune. Časnik La Prensa je poročal, da je nastal kaos ob vhodih na stadion, potem ko so prireditelji prodali več vstopnic, kolikor ima stadion sedežev.

Do stampeda je prišlo, ko je policija posegla po solzivcu in vodnih topovih, da bi navijače umirila in jim preprečila vstop. Ti so se poskušali umakniti vodnemu curku in solzivcu, nastala je panika, v stampedu pa je življenje izgubilo vsaj pet oseb.

Tekmo med ekipo Motague, ki je bila gostiteljica, in moštvom Honduras Progreso so vseeno odigrali. Šef Motague Eduardo Atala je na twitterju zapisal, da zaradi varnosti tekme niso odpovedali, saj je bil stadion napolnjen do zadnjega kotička. Nogometaši Motague so slavili s 3 : 0.

Deli s prijatelji