KVALIFIKACIJE ZA SP

FOTO: Slovenija osvojila veliko točko proti Angliji

Objavljeno 11. oktober 2016 22.41 | Posodobljeno 12. oktober 2016 00.38 | Piše: STA, S. U.

Slovenci so sploh prvič ostali neporaženi proti Angležem.

LJUBLJANA – Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Stožicah proti Angliji igrala 0 : 0. Izbrance Srečka Katanca naslednja preizkušnja čaka na Malti 11. novembra.

Stadion Stožice, gledalcev 13.274, sodniki: Aytekin, Schiffner in Kleve (vsi Nemčija).

Strelci: /

Slovenija: Oblak, Jokić, Cesar (od 68. Mevlja), Samardžić, Struna, Krhin (od 84. Omladič), Kurtić, Verbič, Birsa (od 59. Kronaveter), Iličić, Bezjak

Anglija: Hart, Stones, Cahill, Rose, Walker, Henderson, Alli (od 73. Rooney), Dier, Lingard, Walcott (od 62. Townsend), Sturridge (od 81. Rashford)

Rumeni kartoni: Birsa, Kronaveter, Struna; Dier, Sturridge, Cahill, Lingard

Rdeči karton: /

Slovenska izbrana vrsta je v petem poskusu osvojila prvo točko proti Angležem. Ti so doslej dobili vse štiri medsebojne tekme, danes pa so bili kljub premoči v posesti žoge in terenski pobudi tudi na pragu poraza. Reševal jih je vratar Joe Hart, ki je ustavil kar nekaj nevarnih poskusov Slovencev, enkrat pa ga je rešil okvir vrat. Slovenci so tako po treh tekmah pri petih točkah v skupini F, Angleži jih imajo sedem.

V 10. minuti so imeli naši izjemno priložnost za vodstvo, najprej se je po napaki Angležev sam pred Hartom znašel Roman Bezjak, a je gostujoči vratar žogo odbil, ta se je malce pozneje znašla še pri Jasminu Kurtiću, ki je z roba kazenskega prostora zatresel vratnico.

Takoj po začetku drugega polčasa so Slovenci lepo izigrali obrambo gostov, Josip Iličić je podal v sredino kazenskega prostora, a tam ni bilo pravega naslovnika. Le malce zatem je z glavo poskusil Boštjan Cesar, a je Hart žogo izbil. Še bolj vroče je bilo po naslednjem kotu, ko je z glavo udaril Kurtić, Hart pa je tudi s pomočjo okvirja vrat mrežo ohranil nedotaknjeno.

V 81. minuti je Oblak še mojstrsko obranil močni strel Jesseja Lingarda, tako da se je tekma končala brez golov.

 

Deli s prijatelji