LIGA PRVAKOV

FOTO: Remi v Londonu, visoki zmagi Porta in Rome

Objavljeno 18. september 2014 01.02 | Posodobljeno 18. september 2014 01.02 | Piše: STA, Mo. S.

Skupina G je po prvem krogu izenačena.

LJUBLJANA – Mariborski nogometaši so ligo prvakov začeli z veliko točko, v štajerski prestolnici so proti Sportingu iz Lizbone igrali 1 : 1, junak tekme pa je bil Luka Zahovič v izdihljajih tekme. Z enakim rezultatom se je končala druga tekma skupine G med Chelseajem in Schalkejem. Porto in Roma sta ligo prvakov začela z visokima zmagama.

Skupina G izenačena

V skupini G, kjer v elitnem klubskem tekmovanju nastopa Maribor, sta se Chelsea in Schalke 04, sicer naslednji nasprotnik slovenskih prvakov, razšla z neodločenim rezultatom 1 : 1. Angleže je v 11. minuti v vodstvo popeljal Cesc Fabregas, za nemško zadovoljstvo je v 62. minuti poskrbel Klaas-Jan Huntelaar. Po prvem krogu so tako vse štiri ekipe izenačene na lestvici.

Roma razbila CSKA

Roma je pred domačimi gledalci povsem razbila moskovski CSKA, tekmo pa je v svojo korist odločila že v prvem polčasu. Prvo ime tekme je bil Juan Iturbe, ki je mrežo Rusov načel v 6. minuti, v 10. minuti za gol podal Gervinhu, še eno podajo pa je vpisal v 20. minuti, ko je zaposlil Maicona, Roma pa je takrat vodila že s 3 : 0. Iturbe je nato v 26. minuti moral zapustiti zelenico zaradi poškodbe, Gervinho pa je v 31. minuti postavil rezultat prvega polčasa. Roma je v 51. minuti vodila s 5 : 0, lastno mrežo je zatresel Sergej Ignjaševič. Ruski predstavnik je do častnega gola prišel osem minut pred koncem, zadel je Ahmed Musa.

Na drugi tekmi skupine E sta se v Münchnu pomerila Bayern in Manchester City, derbi sredinega večera pa je pripadel Bavarcem. V 90. minuti je zadel Jerome Boateng.

Xavi med rekorderje

V skupini F je Ajax doma proti PSG iztržil točko. Francoze je v 14. minuti po podaji Zlatana Ibrahimovića v vodstvo popeljal Edinson Cavani, Lasse Schöne je v 76. minuti zadel za 1 : 1. Barcelona je gostila Apoel iz Nikozije, premagala ga je z zadetkom Gerarda Piqueja v 28. minuti. Med rekorderje se je vpisal vezist Kataloncev Xavi, ki je na tekmi skupinskega dela lige prvakov nastopil 142. S tem se je po številu nastopov na drugem mestu izenačil z rojakom Raulom. Na vrhu je Ryan Giggs, ki je zbral 148 nastopov.

Athletic Bilbao in Šahtar iz Donecka sta se v prvi tekmi skupine H razšla z neodločenim rezultatom 0 : 0, v drugi tekmi pa je Porto ponižal Bate Borisov. Bilo je 6 : 0, junak je bil Yacine Brahimi, ki je mrežo Belorusov zatresel trikrat. Uspešen je bil v 5., 32. in 57. minuti, zadeli so še Jackson Martinez v 37., Adrian v 61. in Vincent Aboubakar v 76. minuti.

Deli s prijatelji