ŠPANSKO PRVENSTVO

FOTO: Real po petih letih španski prvak

Objavljeno 22. maj 2017 00.35 | Posodobljeno 22. maj 2017 00.35 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši madridskega Reala so z zmago v zadnjem krogu dosegli 33. naslov španskega prvaka in prvega po sezoni 2011/12.

MALAGA – Nogometaši madridskega Reala so z zmago v zadnjem krogu v Malagi (2 : 0) dosegli 33. naslov španskega prvaka in prvega po sezoni 2011/12. Tokrat sta zmago z zadetkoma potrdila Cristiano Ronaldo in Karim Benzema.

V zadnjem krogu je bila v igri za naslov tudi še Barcelona, a bi potrebovala spodrsljaj Madridčanov. Tako pa je kljub zmagi proti Eibarju (4 : 2) ostala na drugem mestu s tremi točkami zaostanka. Tako Real kot Barcelona sta si zagotovila igranje v ligi prvakov, prav tako pa tudi tretjeuvrščeni Atletico Madrid Jana Oblaka ter Sevilla, ki jo čakajo kvalifikacije za skupinski del elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

V evropski ligi bodo španske barve zastopali Villarreal, Real Sociedad ter Alaves, če bo zmagal v finalu španskega pokala proti Barceloni, ali Athletic Bilbao, če bo Alaves izgubil pokalni finale, ta bo v soboto, proti Kataloncem.

Ob Oblaku, ki se je znova potrdil kot eden najboljših vratarjev v Španiji in na svetu, je v španski ligi igral tudi Rene Krhin, ki pa je s svojo Granado izpadel v drugo ligo.

Deli s prijatelji