VESELJE

FOTO: Po CSKA še Viole in Arsenal

Objavljeno 27. julij 2012 18.16 | Posodobljeno 27. julij 2012 17.38 | Piše: Oste Bakal

Veličasten sprejem Murašev v soboški Fazaneriji

MURSKA SOBOTA – Po vnovičnem podvigu, ki ga gotovo ni pričakovalo veliko ljudi, so se nogometaši slovenskega prvoligaša Mura 05 iz Murske Sobote vrnili iz Bolgarije. Pred domačim stadionom v Fazaneriji je nogometaše in strokovno vodstvo pričakalo nad 200 najbolj ogretih ljubiteljev nogometa v prekmurski prestolnici. Tudi tisti, ki imajo najraje svojo Muro 05, najbrž niso verjeli, da se bodo njihovi ljubljenci po remiju v Sofiji uvrstili v tretji predkrog evropske.

Spomnimo: muraši so si z zadetkom Nusmirja Fajića priigrali napredovanje, kjer jih že v četrtek, 2. avgusta čaka Arsenal iz Kijeva. Prva tekma bo v gosteh, torej v ukrajinski prestolnici, za povratno tekmo, ki bo 9. avgusta v Lendavi, pa potekajo aktivnosti, da bi jo morda odigrali v Ljudskem vrtu v Mariboru ali celo v domači Fazaneriji v Murski Soboti.

Čaka jih slovenski derbi

Še pred tem vidno utrujene nogometaše v nedeljo, 29. julija, čaka slovenski derbi ekip, ki sta se edini uvrstili v nadaljevanje mednarodnih tekmovanj. Ob 18. uri v Fazanerijo prihaja Maribor. Največji optimisti napovedujejo celo pet tisoč obiskovalcev, kar fantje, predvsem s svojo borbenostjo, požrtvovalnostjo ter karakterjem, tudi zaslužijo. Tekmo bo sodil drugi najboljši slovenski sodnik Darko Čeferin, ni pa izključeno, da bosta v črno-belem dresu zaigrali okrepitvi – Arpad Vaš, nekdanji igralec Nafte, in Rok Buzeti, povratnik v domače moštvo. Največji optimisti pa celo upajo, da bi lahko po CSKA padla še slovenski prvak ter eno najboljših moštev iz 25-krat večje države, kot je Slovenija, Ukrajine.

Držali so skupaj

»Mi se na vsaki tekmi trudimo po svojih močeh in tako je bilo tudi proti Bolgarom, kot pred tem proti Azerbajdžancem. Vsi imamo radi ta klub in tega nam nihče ne more odvzeti. V Sofiji je od začetka bilo zelo težko, potem pa smo dokazali, kako je treba držati skupaj. Mi bomo enako igrali tudi v bodoče, tako proti Mariboru in potem proti kijevskem Arsenalu«, nam je ob prihodu pred Fazanerijo povedal eden najbolj zaslužnih, da se je Mura 05 najprej znašla v drugem in zdaj tretjem predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo, Filip Drakovič.

Deli s prijatelji