EVROPSKI SUPERPOKAL

FOTO: Pedro odločil spektakel v Tbilisiju

Objavljeno 12. avgust 2015 01.40 | Posodobljeno 12. avgust 2015 02.23 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Barcelone so letošnji zmagovalci evropskega superpokala. V podaljšku so premagali Sevillo s 5 : 4.

TBILISI – Nogometaši Barcelone so letošnji zmagovalci evropskega superpokala. V Tbilisiju so po podaljšku premagali Sevillo s 5 : 4 (4 : 4, 3 : 1) in petič osvojili to lovoriko.

Stadion Boris Paichadze Dinamo Arena, gledalcev 54.550, sodniki: Collum, Connor (oba Škotska) in MacGrath (Irska).

Strelci: 0 : 1 Banega (3.), 1 : 1 Messi (7.), 2 : 1 Messi (16.), 3:1 Rafinha (44.), 4 : 1 Suarez (52.), 4:2 Reyes (57.), 4 : 3 Gameiro (72./11 m), 4 : 4 Konopljanka (81.), 5 : 4 Pedro (115.)

Barcelona: ter Stegen, Pique, Dani Alves, Mascherano (od 93. Pedro), Mathieu, Rakitić, Busquets, Iniesta, Rafinha (od 78. Bartra), Suarez, Messi

Sevilla: Beto, Tremoulinas, Rami, Coke, Krychowiak, Krohn-Dehli, Iborra (od 80. Mariano), Reyes, Banega, Vitolo, Gameiro (od 80. Immobile)

Rumeni kartoni: Mathieu, Pedro, Alves; Krychowiak, Coke, Banega, Immobile, Krohn-Dehli

Rdeči karton: /

Tekma v Gruziji je navijače v Tbilisiju zagotovo zadovoljila. Potem ko je Barcelona, aktualna evropska prvakinja, povedla s 4 : 1, je bilo le malo tistih, ki so verjeli v vrnitev Seville. Toda prav to se je zgodilo. V podaljšku pa je Pedro, za katerega se resno zanima Manchester United, prinesel zmago Kataloncem.

Prvi polčas je bil v slogu prostih strelov. Prvi trije zadetki na tekmi tekmi so bili doseženi prav iz njih. Že v tretji minuti je Sevillo v vodstvo popeljal Ever Banega, potem ko je zadel z 20 metrov. To je bil tudi najhitrejši zadetek v evropskem superpokalu.

Že štiri minute pozneje je na drugi strani z enako mero vrnil Lionel Messi, ki je z 19 metrov posnemal argentinskega rojaka. V 16. minuti pa je Messi znova opozoril nase, saj je znova s prostega strela zadel za 2 : 1, potem ko se je žoga v mrežo odbila od okvirja vrat, tako da je bil vratar Seville brez možnosti.

Tik pred koncem polčasa je Barcelona prišla do tretjega gola, potem ko je po podaji Luisa Suareza iz bližine zadel Rafinha.

Toča zadetkov se je nadaljevala v drugem polčasu. Najprej je v 52. minuti Luis Suarez povišal na 4 : 1, Sevilla pa se je začela vračati v igro v 57. minuti, ko je zadel Jose Antonio Reyes.

Rafinha je zatem spet oplazil okvir vrat Seville, a Andaluzijci so bili natančnejši v 72. minuti, ko je najstrožjo kazen unovčil Kevin Gameiro.

V 81. minuti pa je Sevilla izenačila, po podaji Cira Immobileja je žogo v praktično prazno mrežo poslal Jevgen Konopljanka. V 90. minuti je bil blizu zmage spet Messi s prostega strela, a je žoga znova zadela okvir vrat.

Sledili so podaljški, v prvem ni prišlo do odločitve, zato pa je v drugem. V 115. minuti je Messi izvedel prosti strel z 18 metrov, Beto je žogo po drugem poskusu odbil, a le do Pedra, ki jo je iz bližine poslal v mrežo. Po zadetku je imela Sevilla še dve lepi priložnosti za novo izenačenje, toda natančnost strelov ni bila dovolj dobra za spremembo izida.

Deli s prijatelji