DVORANSKI NOGOMET

FOTO: Oplastu ni uspelo

Objavljeno 05. oktober 2014 22.07 | Posodobljeno 05. oktober 2014 22.07 | Piše: STA, S. U.

Španci so bili prehud zalogaj.

NOVA GORICA – Slovenski državni prvak v dvoranskem nogometu Oplast je s porazom končal nastop v letošnji ligi prvakov. V tretjem krogu ga je s 6 : 2 (3 : 1) ugnal Interviu Movistar, ki je ob ukrajinski Lokomotivi napredoval v elitni del. Ekipa iz Kobarida je z zmago in dvema porazoma na turnirju zasedla tretje mesto.

Oplast je na zadnji tekmi ves čas igral z igralcem namesto vratarja, saj si je po mnenju domačega trenerja Saše Lebana le tako lahko priigral priložnosti. Tekmo so Slovenci začeli odločno, tekmeca iz Španije so presenetili z visoko postavitvijo. Toda domači nalet je ustavil zadetek v 6. minuti, avtogol je dosegel Anže Širok. Nato so Španci v minuti in pol dosegli še dva gola in praktično odločili tekmo. Jani Ručna in Širok sta na začetku drugega dela sicer znižala izid, toda presenečenja vendarle ni bilo. V zadnjih minutah so po nekaj zgrešenih priložnostih Slovencev Španci dosegli še tri gole.

»Razočaran sem. Pa ne zaradi te tekme, ampak zaradi dejstva, da se nam ni uspelo prebiti v drugi krog. Škoda za zadnjih pet minut. Taktika je bila prava, žal pa so profesionalci iz Madrida izkoristili vse naše napake,« je dejal kapetan domačih Jaka Sovdat, trener Leban pa ga je dopolnil: »Imeli smo tudi smolo, a s tekmo proti Špancem smo lahko zadovoljni. Prav tako z zmago proti Nizozemcem, žal pa smo se prepočasi prilagodili na Ukrajince. To nas je stalo napredovanje.« 

V domači vrsti je zadnjo tekmo v karieri odigral Primož Zorč.

Deli s prijatelji