EVROPSKA LIGA

FOTO: Oblak zdržal pritisk, drama Sevilli

Objavljeno 02. maj 2014 01.06 | Posodobljeno 02. maj 2014 01.06 | Piše: STA, S. U.

V finalu evropske lige Sevilla in Benfica.

TORINO, VALENCIA – Po današnjih povratnih polfinalnih tekmah sta znana finalista evropske nogometne lige. V velikem finalu 14. maja v Torinu bosta igrala španska Sevilla in portugalska Benfica. Sevilla je napredovala zaradi gola v gosteh, skupni izid proti Valencii je bil 3 : 3, Benfica pa je bila v skupnem seštevku dveh tekem z 2 : 1 boljša od Juventusa.

Po prvih tekmah pred tednom dni so imeli sicer boljši izhodišči nogometaši Benfice (za Portugalce je danes branil slovenski vratar Jan Oblak), ki so doma premagali Juventus z 2 : 1, ter Seville, ki je bila boljša od Valencie z 2 : 0.

Odločil sodnikov podaljšek

V Valencii je domača ekipa prednost tekmecev izničila že v prvem polčasu, zadela sta Sofiane Feghouli (14.) in vratar gostov Beto z avtogolom v 26. Gol Jeremyja Mathieuja v 69. bi domačim omogočil napredovanje, toda Stephane Mbia je v sodnikovem dodatku znižal na 1 : 3 in prinesel napredovanje Andaluzijcem.

V Torinu razočarani domači navijači niso videli golov, Juventus pa je tako po porazu na prvi tekmi ostal brez želenega finala na domačem stadionu.
 

Izida povratnih polfinalnih tekem nogometne evropske lige:

Juventus – Benfica 0 : 0 /1 : 2/

Juventus: Buffon, Caceres, Bonucci (73., Giovinco), Chiellini, Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Asamoah, Vidal, Tevez, Llorente (78., Osvaldo)

Benfica: Oblak, Luisao, Maxi Pereira, Sigueira, Garay, Ruben Amorim, Gaitan (76., Salvio), Perez, Marković, Lima, Rodrigo (69., Almeida)

Valencia Sevilla 3 : 1 /0 : 2/
Feghouli 14., Jonas 26., Mathieu 70.; M'Bia 95. 

Valencia: Diego Alves, Joao Periera, Mathieu, Ricardo Costa, Juan Bernat, Feghouli, Parejo (79., Javi Fuego), Keita, Piatti (62./Fede), Jonas, Vargas

Sevilla: Beto, Coke, Fazio, Pareja, Fernando Navarro (72., Moreno), Mbia, Carrico, Reyes (79., Marin), Rakitić, Vitolo, Bacca (66., Gameiro)

Deli s prijatelji