LIGA PRVAKOV

FOTO: Maribor kljub točki v Moskvi ostal brez evropskih sanj

Objavljeno 21. november 2017 19.00 | Posodobljeno 21. november 2017 22.39 | Piše: STA, S. U.

Mariborčani so tudi v drugo remizirali s Spartakom.

MOSKVA  Nogometaši Maribora so v petem krogu lige prvakov v Moskvi remizirali s Spartakom 1 : 1. Gol za domače je v 82. sekundi dosegel Ze Luis, v sodnikovem dodatku pa je izenačil Jasmin Mešanović.

Otkritje Arena, gledalcev 44.410, sodniki: Collum, McGeachie in Connor (vsi Škotska)

Strelca: 1:0 Ze Luis (82.), 1 : 1 Mešanović (90. + 2)

Spartak: Selihov, Petković (od 73. Zobnin), Tasci, Kulepov, Kombarov, Fernando, Luiz Adriano, Popov (od 63. Melgarejo), Pašalić (od 53. Glušakov), Promes, Ze Luis

NK Maribor: Handanović, Milec, Šuler, Billong, Viler, Vrhovec (od 46. Vršič), Pihler, Kabha, Bohar (od 83. Mešanović), Bajde (od 68. Hotič), Tavares

Rumeni kartoni: Popov, Luiz Adriano, Kutepov; Vrhovec

Rdeči karton: / 

Maribor je bil pred to tekmo v nezavidljivem položaju, saj ga je pri življenju obdržala le zmaga. A ekipi sta se tako kot na prvi tekmi v Ljudskem vrtu tudi tokrat razšli z neodločenim izidom 1 : 1. Točka Mariboru sicer ne zadostuje, da bi se prebil vsaj na tretje mesto skupine E, ki še vodi v nadaljevanje evropskih tekem, v evropsko ligo, kljub temu pa štajerski zasedbi prinaša nekaj evropskih zelencev za doseženi remi.

Premoč se je domačim obrestovala v 82. minuti. Lorenzo Malgarejo je bil pri žogi, poskusil podati, žoga pa se je odbila do Ze Luiza, ki je brez težav premagal Jasmina Handanovića.

Mariborčani se niso vdali v poraz, še so poskušali, v 89. minuti je lepo žogo na glavo prejel Aleks Pihler, a je bil vratar Aleksandr Selihov na mestu. Ta v naslednjem napadu vijolic ni imel možnosti. Mariborčani so lepo preigrali domačo obrambo, Marcos Tavares je žogo nesebično lepo poslal v sredino, kjer je Jasmin Mešanović za prvi gol v ligi prvakov zadel nebranjeno mrežo.

V zadnjem, šestem krogu skupinskega dela v Maribor prihaja Sevilla, ki je na domačem igrišču zmagala s 3 : 0.

Liverpool zapravil vodstvo s 3 : 0

V drugi tekmi 'slovenske' skupine E je bilo zelo dramatično. Liverpool je sicer hitro utišal navijače Seville. Španski klub ni izgubil na prejšnjih 25 tekmah na svojem stadionu, tokrat pa je kazalo, da bo tradicije konec. Začel je Roberto Firminho v drugi minuti, isti igralec je z glavo zadel še v 30., delo prvega polčasa je zaokrožil Sadio Mane. A Sevilla se ni predala, drugi polčas je bil njen, Ben Yedder je najprej zadel v 51. minuti, v 61. pa v drugem poskusu (sodnik je zahteval ponovno izvajanje) še enajstmetrovko in Španci so imeli nenadoma spet aktiven izid 2 : 3. Navijači, ki so vztrajali do konca, so bili nagrajeni: Sevilla je namreč že globoko v sodnikovem dodatku izenačila, junak pa je postal Guido Pizzaro. Zaradi tega gola si Liverpool še ni dokončno zagotovil prvega mesta, zdaj ima devet točk, Sevilla osem, Spartak pa šest.

 

Deli s prijatelji