LIGA PRVAKOV

FOTO: Litijo izločila šele Barcelona

Objavljeno 14. oktober 2012 00.29 | Posodobljeno 14. oktober 2012 00.29 | Piše: S. U., STA

Državni prvaki v futsalu drugi v Laškem, v nadaljevanje tekmovanja pa je vodilo le prvo mesto.

Utrinek s tekme.

LAŠKO – Nogometaši Litije so v Laškem na turnirju elitnega dela lige prvakov v dvoranskem nogometu osvojili drugo mesto. V današnji tekmi zadnjega kroga so Litijani izgubili z Barcelono, branilko naslova, z 0 : 3 (0 : 1). Tretji je bil azerbajdžanski Araz, četrti pa Split. Pred odločilnim dvobojem tekmovanja v Laškem so imeli tako Katalonci kot Slovenci podobno izhodišče. V uvodnih dveh krogih so oboji zmagali po dvakrat, a so bili vseeno v izraziti vlogi favorita gostje iz Barcelone. V nadaljevanje tekmovanja je vodilo le prvo mesto.

Minimalno vodstvo ob polčasu

Litija je brez prejetega gola zdržala skoraj 12 minut. Dvoboj je bil že od začetka trd, obe ekipi pa borbeni. Domači so tudi na krilih gledalcev, ki so do vrha napolnili dvorano Tri lilije – predstavnike svojih številnih slovenskih privržencev so imeli sicer na tribunah tudi gostje –, poskušali enakovredno kosati s favoriti. Sredi prvega dela so Katalonci silovito pritisnili in v tem obdobju je Litijane reševal predvsem vratar Damir Puškar z nekaj odličnimi posredovanji. A tudi domači niso bili brez priložnosti, predvsem ko sta bila Alen Fetić in Ševzet Mehič po lepih akcijah sama tik pred golom vratarja Cristiana Domingueza, a žoge z enega metra nista znala poslati v mrežo. Kazen je prišla v 12. minuti, ko je po hitrem protinapadu za vodstvo Barcelone zadel Jordi Torras. Litija je nato poskušala nekaj časa tudi brez vratarja spremeniti razmerje moči na igrišču, a so rdeče-modri do polčasa obdržali minimalno vodstvo.

Aplavz kljub porazu

V nadaljevanju so poskušali domači na vsak način priti do izenačenja. V uvodnih petih minutah je igra potekala le na polovici gostov, streli Damirja Pertiča in Danijela Pantiča ter še en poskus Pertiča z glavo so bili v uvodnih minutah zelo nevarni, a je vratar Barcelone vse ubranil. Nato pa se je ponovil prvi polčas: v 28. minuti je Lima de Souza Igor pobegnil v protinapad in ga kronal z drugim zadetkom za Barcelono. Nadaljevanje je bilo nato bolj umirjeno, domači so sicer še poskušali, nenehno igrali tudi z vratarjem igralcem, si priigrali še nekaj polpriložnosti, a do spremembe izida ni prišlo in Barcelona si je zagotovila napredovanje. V zadnji minuti je zmago blaugrane potrdil še Lozano, vseeno pa so navijači z aplavzom pospremili konec tekme.

Litijani so v prvem krogu turnirja v Laškem najprej s 5 : 3 premagali azerbajdžanski Azar, v četrtek pa kar z 10 : 1 Split. Barcelona je uvodoma kar z 18 : 0 odpravila hrvaškega predstavnika, nato pa še Azar s 7 : 1.

Zaključni turnir četverice bo aprila 2013

Iz štirih skupin, poleg te litijske v Laškem turnirje gostijo še Murcia, Ekonomac Kragujevac in Iberia Star Tbilisi, se bodo v nadaljevanje tekmovanja na zaključni turnir četverice, ki bo aprila 2013, prebili le zmagovalci.

Izidi
Barcelona Split     18 : 0
Litija
Araz          5 : 3
Araz
Barcelona       1 : 7
Litija
Split        10 : 1
Split
Araz           1 : 5
Barcelona
Litija     3 : 0

Lestvica
1. Barcelona        3  3  0  0  28 : 1   9
2. Litija           3  2  0  1  15 : 7   6
3. Araz Naxcivan    3  1  0  2   9 : 13   3
4. Split            3  0  0  3   2 : 33   0

Deli s prijatelji