EVROPSKA LIGA

FOTO: Handanovičev Inter visoko poražen, Chelsea klonil v Romuniji

Objavljeno 08. marec 2013 00.17 | Posodobljeno 08. marec 2013 01.25 | Piše: S. U., STA

Nogometaši so v evropski ligi odigrali prve tekme osmine finala.

Utrinki s tekem.

Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanovič je z milanskim Interjem doživel polom v Londonu proti Tottenhamu (0 : 3), poraz pa so doživeli tudi lanski evropski prvaki; londonski Chelsea je namreč v Bukarešti proti Steaui klonil z 0 : 1.

Inter mrknil na White Hart Lanu

Inter je na White Hart Lanu doživel popoln mrk. Čeprav je prejel tri gole, Handanović ni igral slabo, z nekaj odličnimi posredovanji je svoje soigralce rešil pred še hujšim porazom. Ob neprepričljivi obrambi Interja je domače navijače prvič razveselil Gareth Bale že v 6. minuti, ko je natančno meril z glavo, v 18. pa je Giyfi Sigurdsson spet izkoristil slabo postavljene branilce Interja; po strelu Jermaina Defoeja je namreč Handanović žogo še odbil, toda prav na nogo tekmecu, ki mu ni bilo težko zadeti za 2 : 0. V nadaljevanju tekme se razmerje ni spremenilo, Londončani so se sprehajali skozi obrambo gostov, ki je klonila še enkrat, v 53. minuti, ko je Balovo podajo s kota izkoristil Jan Vertonghen.

Chelsea pokopala enajstmetrovka

Na tekmi v Bukarešti je odločila enajstmetrovka, ki jo je uspešno izvedel Raul Rusescu, potem ko je nad njim prekršek za najstrožjo kazen 10 minut pred iztekom prvega polčasa napravil Ryan Bertrand.

Bolje je šlo do rok Laziu; tekmec Maribora iz skupinskega dela je v Stuttgartu zmagal z 2 : 0 in si pripravil dobro izhodišče pred povratno tekmo, kjer pa pravzaprav ne bo imel prednosti domačega terena, ker zaradi kazni Uefe gledalci ne bodo smeli na tribune.

Basel je Zenit Sankt Peterburg premagal z 2 : 0, pot v nadaljevanje tekmovanja pa si je tlakoval v izteku dvoboja. Levante in Rubin Kazan sta se razšla brez golov, Benfica pa je premagala Bordeaux. Nesrečnik tekme je bil Cedric Carasso, saj je žoga po strelu Rodriga v 21. minuti zadela prečko, nato pa se od nogometaša gostov odbila v mrežo.

Eto'o ni znal ugnati vratarja

Brez zadetkov se je končal tudi dvoboj med Anžijem in Newcastle Unitedom. Domači so sicer imeli premoč, vendar niti prvi zveznik Samuel Eto'o ni znal ugnati vratarja Roba Elliota. Pred povratno tekmo pa si je dobro izhodišče pripravil turški Fenerbahče.

Povratne tekme osmine finala bodo na sporedu čez teden dni.

Izidi prvih tekem osmine finala evropske nogometne lige:

Benfica – Bordeaux 1 : 0 (1 : 0)
Rodrigo 21.

Basel – Zenit Sankt Peterburg  0 : 0 (0 : 0)
Diaz 83., Frei 90. (11 m)

Tottenham Hotspur – Inter Milan 3 : 0 (2 : 0)
Bale 6., Sigurdsson 18., Vertonghen 53.

Levante – Rubin Kazan 0 : 0

Anži Mahačkala Newcastle United 0 : 0

Steaua Bukarešta – Chelsea 1 : 0 (1 : 0)
Rusescu 34. (11 m)

Stuttgart – Lazio 0 : 2 (0 : 1)
Ederson 21., Onazi 56.

Viktoria Plzen – Fenerbahče 0 : 1 (0 : 0)
Webo 81.

Deli s prijatelji