NAJBOLJŠI STRELEC

FOTO: Cristianu Ronaldu tretjič zlati čevelj

Objavljeno 05. november 2014 19.08 | Posodobljeno 05. november 2014 19.12 | Piše: STA, Ma. F.

Ronaldu se nasmiha še ena lovorika, saj je eden izmed glavnih favoritov za že tretjo zlato žogo, za najboljšega nogometaša leta.

MADRID – Največji zvezdnik v vrstah madridskega Reala Cristiano Ronaldo je prejel zlati čevelj za najboljšega strelca na stari celini. Portugalec je že tretjič dobil to prestižno nagrado, letos pa si jo je razdelil z Urugvajcem Luisom Suarezom za strelske dosežke v minuli sezoni 2013/14. Oba sta v minuli sezoni v prvenstvu zabila po 31 golov.

Ronaldu se nasmiha še ena lovorika, saj je eden izmed glavnih favoritov za že tretjo zlato žogo, za najboljšega nogometaša leta.

Ronaldo je zlati čevelj prejel na ločeni podelitvi, Suarez je namreč svojega v Barceloni dobil že sredi oktobra. Ronaldo se je s tretjo nagrado za strelske dosežke v minuli ligaški sezoni izenačil z zvezdnikom Barcelone, argentinskim rivalom Lionelom Messijem.

Z njim se je izenačil le Suarez

Portugalec je prvič slavil še kot član Manchester Uniteda, v lanski sezoni pa je bil z 31 zadetki že drugič najboljši strelec španskega prvenstva. S Portugalcem se je izenačil le Suarez, ki je prejel priznanje za uspešno tresenje mrež nasprotnika še iz časov, ko je igral za Liverpool.

Ronaldu je čevelj ob navzočnosti soigralcev Ikerja Casillasa, Garetha Bala in Sergia Ramosa vročil predsednik madridskega Reala Florentino Perez.

»Prepričan sem, da me bodo v prihodnosti obravnavali kot enega največjih nogometašev vseh časov. Vedno si prizadevam biti čim boljši, kar je moj vsakodnevni cilj,« je dejal 29-letni Portugalec.

Deli s prijatelji