ADIJO

FOTO: Beckham se je poslovil od Amerike

Objavljeno 02. december 2012 09.43 | Posodobljeno 02. december 2012 09.43 | Piše: D. P., STA

»To je bilo zame odličnih šest let in zdaj, ko smo še drugič osvojili naslov prvaka, sem še zadovoljnejši. Upam, da so ljudje uživali v mojih igrah.«

Američani ga bodo pogrešali.

LOS ANGELES – Angleški nogometaš David Beckham se je sinoči po šestih letih poslovil od ameriške nogometne lige MLS, njegova ekipa Los Angeles Galaxy pa je pred razprodanim stadionom Home Depot Center v Carsonu s 30.510 gledalci v finalu premagala moštvo Houston Dynamo s 3 : 1.

Režirali preobrat

Houston je v 44. minuti v vodstvo popeljal Calen Carr, a so gostitelji nato prek Omarja Gonzaleza (60. minuta), Landona Donovana (65., 11 m) in Robbieja Keana (90., 11 m) preobrnili izid.

Po šestih letih

»To je bilo zame odličnih šest let in zdaj, ko smo še drugič osvojili naslov prvaka, sem še zadovoljnejši. Upam, da so ljudje uživali v mojih igrah, to sem si zmeraj želel, ko sem stopil na igrišče. Prav tako upam, da sem dvignil zanimanje za nogomet v ZDA, če je to edino, za kar sem poskrbel, sem zadovoljen,« je po tekmi dejal Beckham, čigar nadaljnja igralska usoda še ni znana. Ponudbe ima iz Avstralije, Kitajske, Francije in Anglije.

Deli s prijatelji