LIGA PRVAKOV

FOTO: Bayern razbil Arsenal, v osmini finala še Zenit

Objavljeno 05. november 2015 00.03 | Posodobljeno 05. november 2015 00.03 | Piše: STA, Mo. S.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl ni bil uspešen na gostovanju v Rimu.

LJUBLJANA – V osrednji tekmi sredinega sporeda 4. kroga nogometne lige prvakov je münchenski Bayern s 5 : 1 premagal Arsenal in se mu učinkovito oddolžil za poraz pred 14 dnevi. Barcelona je premagala Bate Borisov s 3 : 0, osmino finala pa si je že priigral Zenit St. Peterburg, ki je za četrto zmago z 2 : 0 premagal Olympique Lyon.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl ni bil uspešen na gostovanju v Rimu. Za doslej zadnjeuvrščeno Romo je že v drugi minuti v polno zadel Mohamed Salah, vodstvo pa so domači še povečali v 29. minuti, ko je bil uspešen Edin Džeko. Kanček upanja je z zadetkom takoj v nadaljevanju prižgal Admir Mehmedi, Javier Hernandez pa je pet minut pozneje izenačil. A srečnega konca za Kampla in soigralce le ni bilo, v 83. minuti je za zmago Rome zadel Miralem Pjanić. S tremi točkami je Roma skočila na drugo mesto za Barcelono.

Katalonci so potrdili status favorita v boju z Batejem. V prvem polčasu je Neymar izkoristil najstrožjo kazen po prekršku nad Munirjem El Haddadijem, v drugem pa sta v polno zadela Luis Suarez in pred koncem še enkrat Neymar za končnih 3 : 0.

Bayern povozil Arsenal

Bavarska prestolnica je bila prizorišče osrednjega derbija večera lige prvakov. A domači klub je kmalu pokazal, da ga status derbija ne zanima. Nemci so začeli odločno ter takoj povzročili veliko težav obrambi topničarjev. Vratar Petr Čech se je nekajkrat izkazal, toda ob hitri akciji Roberta Lewandowskega, natančnem strelu ob vratnici Thomasa Müllerja in izjemnem strelu od daleč Davida Alabe je bil nemočen. Gostje so sicer dosegli gol, s katerim bi bilo 1 : 1, a so ga sodniki zaradi igranja z roko Mesuta Özila razveljavili. V drugem delu je Bayern ublažil ritem, vseeno pa prek povratnika po poškodbi Arjena Robbna in Müllerja dosegel še dva gola za popoln polom Arsenala, ki je dosegel samo častni gol.

V drugi tekmi te skupine je zagrebški Dinamo vodil proti Olimpiakosu, a ni zdržal do konca. Za preobrat je poskrbel Felipe Pardo, drugi gol je dosegel v 90. minuti. Zenit je z dvema zadetkoma Artoma Dzjube v gosteh premagal Olympique, z 12 točkami iz štirih tekem pa že ima vozovnico za osmino finala. Gent je z minimalnim izidom, gol je dosegel Sven Kums z bele točke, premagal Valencio.

Porto je v gosteh premagal Maccabi Tel Aviv s 3 : 1, londonski Chelsea pa je vsaj začasno ustavil majanje stolčka Joseja Mourinha, saj je zmagal proti kijevskemu Dinamu z 2 : 1. Pri Dinamu je Aleksandar Dragović po enkrat zadel svojo in mrežo tekmecev, zmago je Londončanom prinesel gol Williana v 83. minuti.

Preostali izidi

Že v torek sta si osmin finala zagotovila madridski Real in Manchester City. Madridčani so z 1 : 0 odpravili PSG, Manchester City pa je v gosteh s 3 : 1 odpravil Sevillo. Manchester United je z 1 : 0 odpravil moskovski CSKA, PSV Eindhoven pa z 2 : 0 doslej vodilni Wolfsburg.

V skupini C se je slovenski obračun Astane Branka Ilića in Atletica Madrida Jana Oblaka končal z 0 : 0. Benfica je z 2 : 1 ugnala Galatasaray. Tekma med Borussio Mönchengladbach in Juventusom se je končala z 1 : 1.

Deli s prijatelji