LIGA PRVAKOV

FOTO: Barcelona in Bayern prva polfinalista

Objavljeno 22. april 2015 00.43 | Posodobljeno 22. april 2015 00.46 | Piše: STA, P. Pa.

Jutri se bo za za mesto v polfinalu boril tudi Atletico Madrid Jana Oblaka.

Nogometaši Barcelone in Bayerna Münchna so prvi polfinalisti lige prvakov. Katalonci, ki so prvo tekmo proti PSG dobili s 3 : 1, so doma zmagali z 2 : 0, Bayern, ki je v gosteh z 1 : 3 izgubil proti Portu, pa je doma povozil Portugalce s 6 : 1.

Barcelona je že v 14. minuti prednost s prve tekme povišala. Iniesta je z lepo podajo našel Neymarja, ta je obšel Siriguja in žogo poslal v gol. 10 minut pozneje se je Sirigu izkazal z obrambo po strelu Alvesa s kakšnih 25 metrov. Toda Brazilca sta v 34. minuti zrežirala drugi gol. Alves je podal z desne strani, na drugi vratnici pa je žogo z glavo v gol preusmeril Neymar. V drugem polčasu se je igra umirila. Barcelona je imela tekmo popolnoma pod nadzorom, prvi pravi strel na tekmi je PSG sprožil šele v 73. minuti, strel Ibrahimovića pa je ter Stegen ubranil.

Na drugi tekmi na Allianz Areni je Bayern, ki ima še naprej številne težave s poškodovanimi igralci, hitro postavil stvari na svoje mesto in se četrtič po vrsti uvrstil v polfinale. Bernat je v 14. minuti lepo podal v kazenski prostor, Alcantara pa je zadel z glavo. V 22. minuti so imeli domači kot, Badstuber je dobil skok, podal v petmetrski prostor, kjer je bil na pravem mestu Boateng. Pet minut kasneje je bilo že 3 : 0. Müller je bil podajalec, z glavo pa je bil natančen Lewandowski. V 36. in 40. minuti so Bavarci zadeli še dvakrat; najprej Müller, nato še enkrat Lewandowski.

Portugalski predstavnik, ki je nazadnje v polfinalu lige prvakov igral leta 2004 in takrat pod taktirko Joseja Mourinha tudi osvojil končno lovoriko, je v 74. minuti dosegel častni gol, strelec je bil Martinez. Porto je v 87. minuti ostal še brez Marcana, ki je prejel drugi rumeni karton, v 88. minuti pa je šesti gol Bayerna dal Alonso, ki je zadel s prostega strela.

V sredo sta na sporedu še preostali tekmi četrtfinala lige prvakov. Na prvi tekmi je Juventus z 1 : 0 premagal Monaco, Real Madrid in Atletico Madrid Jana Oblaka sta se razšla brez golov.

Deli s prijatelji