LIGA PRVAKOV

FOTO: Atletico z Oblakovo pomočjo med osem, slovo Arsenala

Objavljeno 18. marec 2015 00.54 | Posodobljeno 18. marec 2015 00.54 | Piše: STA, S. U.

Monaco je izločil Arsenal.

MONACO, MADRID – Po Portu, madridskem Realu, PSG in Bayernu sta si danes četrtfinale nogometne lige prvakov zagotovila še Monaco in Atletico Madrid.

Oblak začel na klopi, nato pa ...

Na tekmi med Atleticom in Bayerjem je bilo pričakovati, da bo slovenski reprezentant Jan Oblak znova tekmo spremljal zgolj s klopi. Toda že po dobrih 20 minutah je moral trener Diego Simeone prvega vratarja Miguela Angela Moyo zaradi poškodbe zamenjati s slovenskim čuvajem mreže.

Že sedem minut pozneje so domači zaostanek s prve tekme izničili, ko je z 18 metrov z nekaj sreče zadel Mario Suarez. V drugem polčasu so večinoma domači narekovali ritem igre, poskušali prebiti zbrano Bayerjevo obrambo, toda neuspešno. Tudi Arda Turan je v 80. minuti iz ugodnega položaja z dobrih 10 metrov slabo ustrelil, tako da Bernd Leno ni imel težkega dela.

Odločile šele enajstmetrovke

V podaljških si ekipi prav tako nista priigrali resne priložnosti, pri enajstmetrovkah pa je že takoj Raul Garcia poslal žogo visoko čez gol. Toda naslednji strel Hakana Calhanogluja je Oblak obranil, Antonie Griezmann pa je nato Atleticu priigral prednost.

Simon Rolfes je z izvrstnim strelom z bele točke izid izenačil, Suarez je nato Špance spet popeljal do vodstva, Ömer Toprak pa je žogo poslal čez vrata. Leno je zatem poskrbel za novo dramo z obranjeno enajstmetrovko Kokeja, Castro je zanesljivo izenačil, Fernando Torres je bil tudi uspešen, odločilni strel pa je Stefan Kiessling zgrešil, žoga je zletela čez prečko.

Arsenal imel terensko premoč, a izpadel

Na drugi tekmi večera je Londončane v vodstvo popeljal Olivier Giroud v 36. minuti. Tudi sicer je bil Arsenal v prvem polčasu terensko boljši, kakšnih pravih priložnosti pa tudi ni imel z izjemo strela Dannyja Welbecka ob koncu polčasa.

V 63. minuti je le malce premalo natančno meril Mesut Özil, v 79. minuti pa je upe Londončanov dodatno obudil Aaron Ramsey, ki je zadel za 2 : 0. Pred tem je Theo Walcott zadel vratnico. Giroudev strel je nekaj trenutkov zatem na golovi črti ustavil Danijel Subašić, kar je bila tudi ključna obramba za preboj kluba iz kneževine med osem najboljših.

V sredo ob 20.45 bosta na sporedu še zadnja obračuna osmine finala. Barcelona bo na domačem igrišču branila prednost 2 : 1 proti Manchester Cityju, Borussia Dortmund Kevina Kampla pa bo skušala nadoknaditi zaostanek 1 : 2 proti Juventusu.

Izidi povratnih tekem osmine finala nogometne lige prvakov:

torek, 17. marec:
                                                                                            prva tekma
Monaco – Arsenal 0 : 2                                                  3  : 1

Monaco: Subašić, Fabinho, Wallace, Abdennour, Kurzawa, Toulalan, Kondogbia, Moutinho, Dirar (86., Echiejile), Martial (60., Ferreira-Carasco), Berbatov (70., Silva)

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal (83., Gibbs), Coquelin (63., Ramsey), Santi Cazorla, Welbeck (72., Walcott), Özil, Sanchez, Giroud


Atletico Madrid – Bayer Leverkusen 4 : 2       0 : 1

Atletico Madrid: Moya (23., Oblak), Juanfran, Gimenez, Miranda, Gamez, Suarez, Koke, Cani (46., Garcia), Turan, Mandžukić (83., Torres ), Griezmann

Bayer Leverkusen: Leno, Hilbert, Toprak, Spahić, Wendell, Castro, Bender (104., Papadopulos), Bellarabi, Calhanoglu, Son (77., Rolfes), Drmić (69., Kiessling )

 

Deli s prijatelji