LIGA PRVAKOV

FOTO: Arsenal popravil vtis, Real uspešen še drugič

Objavljeno 02. oktober 2014 01.45 | Posodobljeno 02. oktober 2014 02.12 | Piše: STA, Mo. S.

Najbolj zapleten je položaj v skupini A, kjer imajo vse ekipe po en poraz in zmago.

LJUBLJANA – V ligi prvakov so nogometaši sklenili 2. krog. Izstopal je londonski Arsenal, ki je v skupini D kar s 4 : 1 ugnal carigrajski Galatasaray in popravil vtis po porazu v Dortmundu. Vlogo favorita je potrdil tudi madridski Real, ki je na gostovanju pri bolgarskem Ludogorcu zabeležil še drugo zmago (1 : 2).

Arsenal je po porazu v Dortmundu vendarle predstavil pravo sliko angleškega nogometa in s prvo zmago potrdil vlogo favorita. Po dveh krogih se napredovanje obeta tudi Borussii iz Dortmunda, ki je v drugem nastopu zabeležila še drugo zmago, tokrat na gostovanju pri Anderlechtu s 3 :0. V Londonu se je Galatasaray sprva osredotočil le na obrambo, ko pa je Danny Welbeck do 30. minute dosegel dva gola, se je tudi pristop carigrajske igre spremenil, a ni prinesel preobrata. Še več, Welbeck je po menjavi strani s tretjim golom poskrbel za 4 : 0, Turki pa so le omilili poraz.

V skupini B je madridski Real na gostovanju v Sofiji pri Ludogorcu zabeležil še drugo zmago, čeprav so Bolgari povedli že v 6. minuti po kotu in golu Brazilca Marcelinha z glavo. Španci so izid obrnili, imeli celo priložnost za še višjo zmago, a zapravili enajstmetrovko. V drugi tekme skupine je za presenečenje poskrbel Basel, ki je z 1 : 0 odpravil Liverpool.

Najbolj zapleten je položaj v skupini A, kjer imajo vse ekipe po en poraz in zmago. Danes je španski prvak Atletico iz Madrida premagal torinski Juventus z 1 : 0, švedski Malmö je bil z 2 : 0 boljši od grškega Olimpiakosa. Oba gola je dosegel Markus Rosenberg.

V skupini C sta po zmagi in remiju v ospredju Zenit iz St. Peterburga in Monaco, ki sta se razšla brez golov, za točko zaostaja Borussia iz Dortmunda, ki je s 3 : 1 odpravila Benfico.

Deli s prijatelji