ZMERJANJE

Fifa bo zaradi rasizma kaznovala Srbe

Objavljeno 20. oktober 2012 15.09 | Posodobljeno 20. oktober 2012 15.09 | Piše: P. J., STA

Srbe bi bilo treba izključiti s tekmovanj, pravi podpredsednik Fife.

LONDON – Podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jim Boyce se je zavzel za ostro kaznovanje srbske nogometne reprezentance. Na kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na EP 2013 do 21 let med Srbijo in Anglijo je prišlo do rasističnih zmerjanj temnopoltega angleškega reprezentanta Dannyja Rosa, Boyce pa zdaj zahteva vsaj nastopanje pred praznimi tribunami, če ne celo izključitev Srbov iz mednarodnega nogometa.

»Zdaj je treba sprejeti ostre ukrepe, predvsem proti Srbski nogometni zvezi. Prepovedati jim je treba igranje na domačem terenu oziroma jih izključiti iz tekmovanj. Ni prvič, da Srbija povzroča težave. Prišli smo do točke, ko denarne kazni ne zadoščajo več. Idioti, ki povzročajo težave, se ne ozirajo na to, kdo na koncu kazen plača,« je bil za radio BBC neusmiljeno oster Boyce. Evropska nogometna zveza (Uefa) sicer zdaj vodi preiskavo, medtem ko se je srbska zveza za neprimerno obnašanje navijačev že opravičila.

Srečanje, ki se je končalo z zmago Anglije z 1 : 0 (tudi prva tekma v Angliji se je končala z istim rezultatom), je minilo v zmerjanju temnopoltih angleških igralcev, končalo pa s splošnim pretepom na zelenici.

Deli s prijatelji