NOGOMET

Fenomen presegel fenomena

Objavljeno 04. oktober 2015 15.41 | Posodobljeno 04. oktober 2015 15.42 | Piše: Marko Uršič

Cristiano Ronaldo je uradno izenačil, neuradno pa tudi presegel klubski strelski rekord madridskega Reala. Portugalec in Raul sta v dresu belega baleta žogo 323-krat spravila v mrežo.

Pa smo spet pri tem, ali je boljši nogometaš Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo. Barcelona se brez poškodovanega Argentinca tekmovalno muči, Portugalec pa, kakor mu je to v žogobrcarski krvi, zabija kot po tekočem traku. Vsi njegovi zadetki so mojstrovine, niso na primer odpadki, kot se je primerilo njegovemu soigralcu pri Realu Karimu Benzemaju na srečanju proti Athleticu iz Bilbaa.

Presegel mejnik 
500 golov

Ronaldo je v sredo v ligi prvakov poskrbel za nov mejnik. Madridski Real je gostoval pri švedskem šampionu Malmöju, v mrzli Skandinaviji je zmagal z 2:0, oba zadetka pa je zabil 30-letni portugalski zvezdnik. S tem je Cristiano presegel mejnik 500 golov v svoji nogometni karieri, natančneje, zdaj je pri 501. zadetku, po številu tresenja mreže pa je izenačil klubski rekord (323) še ene Realove legende Raula. Ta je za dosežek odigral kar nekaj čez 400 tekem več (skupaj 741) kot portugalski nogometni maneken, ki jih ima 308. CR je za rekord potreboval sedem sezon, Raulu je to uspelo v šestnajstih.

No, v klubskih arhivih velikana iz Madrida Ronalda že imajo za rekorderja, saj so mu dodali še zadetek na tekmi proti Real Sociedadu iz leta 2010. Španska liga je takrat tresenje mreže pripisala soigralcu Pepeju. »Zahvaljujem se soigralcem, ki so mi pomagali, da sem dosegel to številko. Biti rekorder v najmogočnejšem klubu na svetu pa je čast,« Ronaldo po dosežku ni bil sebični virtuoz in se je zahvalil klubskim tovarišem.

Brez meja

Je pa Cristiano Ronaldo rekordni zbir zadetkov samo v ligi prvakov z dvema novima povišal na 82, medtem ko jih je 67 dosegel, odkar nosi Realovo majico. Za 501. karierni zadetek je odigral 753 tekem; 118 golov je zabil v dresu Manchester Uniteda, pet v mladostnem klubu Sportingu iz Lizbone, rekordno številko pa zaokrožuje še 55 zadetkov za portugalsko reprezentanco. »Presegel je Raula, ki je bil fenomen. Upajmo, za naš klub seveda, da bo še naprej brez meja,« je bil zadovoljen Rafael Benitez, trener desetkratnih evropskih klubskih prvakov. Je pa Ronaldu po izenačitvi dosežka, s sporočilom po prenosnem telefonu, čestital tudi Raul in mu zaželel še 300 zadetkov več.

Ronaldo pa ni prepričan, ali bo še naprej igral za beli balet iz Madrida. Vse pogosteje omenjajo njegovo vrnitev v Manchester United, od koder je poleti 2009 za – za tedanji čas rekordnih – 80 milijonov evrov prestopil v največji klub iz španske prestolnice. Čivkajo pa tudi, da bi trikrat najboljši nogometaš na svetu morebiti okrepil Paris Saint-Germain ali celo šokantno odšel v žogobrcarsko ligo ZDA.

Deli s prijatelji