PRED DERBIJEM

Elsner: Zanimata me posest žoge in zmaga

Objavljeno 14. oktober 2016 09.25 | Posodobljeno 14. oktober 2016 09.27 | Piše: Rok Tamše

Vse močnejša nogometna vročica pred jutrišnjim derbijem med Olimpijo in Mariborom.

Trener olimpije Luka elsner s svojimi varovanci cilja na zmago v derbiju. Foto: Blaž Samec

LJUBLJANA – Planet nogomet se vrti z nezadržno hitrostjo. Navdušenje nad predstavama slovenske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo se še ni poleglo, pa je že tu naslednji vrhunec klubske sezone – večni derbi med Olimpijo in Mariborom v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Jutri od 20.30 naprej se bo iskrilo na stožiški zelenici, nič manj vzneseno ne bo na tribunah; do včeraj je v predprodaji pošlo prek 7000 vstopnic, kar napoveduje nov lep obisk. Na naših straneh smo že predstavili sporočila iz Ljudskega vrta, da Maribor v glavno mesto prihaja po zmago, da bi zmanjšal zaostanek štirih točk. V taboru Olimpije so prav tako predstavili svoje ambicije in pričakovanja na drugem derbiju v tej sezoni (v 4. krogu je bil izid na Štajerskem 1:1), ki pa bo premierni za trenerja Luko Elsnerja: »Z igralci nestrpno pričakujemo tekmo. Radi bi pripravili spektakel, da pokažemo, kaj smo dobrega opravili v zadnjih štirinajstih dneh. Zagotovo je to ena izmed tekem, zaradi katerih se nogomet igra. Odmor smo izkoristili za trenažni proces, da napredujemo v vseh segmentih. Zelo zadovoljen sem s prizadevnostjo fantov, imeli smo tudi prve treninge hitrosti. Verjamem, da smo v določenih delih napredovali,« je pojasnil Elsner, ki je na vprašanje, kaj bi ga zadovoljilo na tekmi, odgovoril: »To, da pokažemo enako kakovost v fazi obrambe kot doslej, ko smo nasprotnikom dopustili le malo, hkrati pa bi bil zadovoljen, če bi za 50 odstotkov popravili stvari v fazi, ko imamo žogo v svoji posesti. Zelo zadovoljen bi bil, če bi dominirali v posesti žoge in da ne bi prišli v položaj, ko se izgubi nadzor nad tekmo, kot smo to doživeli nekajkrat v prejšnjih tekmah. Vse to bo odločalo o rezultatu. Zmaga bi me izjemno razveselila, samo nanjo ciljamo. Želimo si spektakla z ene in druge strani.« Prvi igralec Olimpije in reprezentant Miha Zajc bo nared po manjših težavah z mišico, saj je tudi v reprezentančnem taboru vadil po posebnem programu.

Že drevi Gorica – Krško

Trinajsti krog v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo že danes odprli v Novi Gorici, kjer se bosta Gorica in Krško pomerila ob 20. uri. Goričani so favoriti, Posavci bodo nastopili brez poškodovanih članov udarne postave Klemna Šturma in Roberta Pušaverja. Preostali pari so: Aluminij : Radomlje (jutri ob 15. uri), Domžale : Rudar (jutri ob 17. uri), Olimpija : Maribor (jutri ob 20. uri), Celje – Luka Koper (nedelja ob 16.55). Na lestvici strelcev vodi napadalec velenjskega Rudarja Dominik Glavina s sedmimi zadetki, po pet so jih dosegli Sunny Omoregie (Maribor), Marko Alvir (Domžale) in Sandi Arčon (Gorica). 

Elsnerjevi zmaji so torej nared, da bruhajo ogenj, zastavonoša je bojeviti kapetan Darijan Matić: »Veselimo se derbija z Mariborom. To je tista tekma v sezoni, ki jo najbolj nestrpno pričakujemo. Smo v seriji zmag, vsi si želimo, da bi to nadaljevali. V soboto bomo vsekakor poskušali zmagati. Menim, da smo dobro izkoristili odmor in da se bo to poznalo tudi na tekmi.« Štoper Antonio Delamea Mlinar je iz udarne enajsterice izrinil Arisa Zarifovića, skupaj z Dejanom Kelharjem tvori osrednji branilski blok pred vrati 17-letnega Roka Vodiška, ki mu trener Elsner močno zaupa. »To je velika tekma, zato bodo prisotna čustva, ki jih sicer ni. V bistvu je pomembno, da se zadrži koncentracija, to je najbolj pomembno. Imeli bomo tudi podporo s tribun, kakor jo imamo že vso sezono. Green Dragons so še enkrat dokazali, da so najboljša navijaška skupina v Sloveniji. Tokrat ne bo nič slabše, kvečjemu bo navijanje še boljše, kar nam lahko da krila,« je dejal priljubljeni Toni. Mlada štoperja Đorđe Crnomarković in Leo Ejup, ki doslej nista bila v prvem planu, sta poškodovana; prvi bo zaradi poškodb ključnice odsoten celo do pomladi, drugi ima poškodovano stopalo. Zanimivo bo videti, ali bo po dveh reprezentančnih tekmah v zadnjem tednu tudi igralna površina v Stožicah omogočila tehnično dovršeni spektakel. »Sodeč po tem, kar sem v živo videl na reprezentančni tekmi, bo precej problematično. Mislim, da smo se sposobni prilagoditi na vsako podlago. Upam in verjamem, da bodo naši vzdrževalci naredili vse, da bo zelenica v dobrem stanju. Zagotovo pa bo hitra žoga, zato bo težko igrati počasi,« meni strateg zmajev Elsner.

Debi Pamića in Jovičevića

V 13. krogu se bosta predstavila nova storkovnjaka iz tujine. Na klopi Luke Koper bo debitiral Hrvat Igor Pamić, ki je zamenjal Srba Milana Obradovića, Celje po novem vodi njegov rojak Igor Jovičević, ki je prišel namesto Roberta Pevnika. Že prej so trenerje zamenjali v Radomljah (Janez Žilnik namesto Dejana Djuranovića), Olimpiji (Luka Elsner namesto Italijana Rodolfa Vanolija) in Domžalah (Simon Rožman namesto Luke Elsnerja).


 

 

 

Deli s prijatelji