NA VRHU SO

Elsner in Rožman ukradla jesenski šov

Objavljeno 02. december 2014 10.57 | Posodobljeno 02. december 2014 10.58 | Piše: R. T.

Nogometaši Domžal bodo zasluženo prezimili na vrhu prvenstvene lestvice.

Luka Elsner bo z Domžalami v 20. krogu lovil že 15. zmago. (Foto: nkdomzale.si

Ob Kamniški Bistrici so si z velikim veseljem obrili brke po fantastično opravljeni novembrski akciji movember. Kako tudi ne, saj so si z zmago v Novi Gorici že zagotovili naslov jesenskega prvaka v sezoni 2014/2015. »S to zmago smo se vrnili na staro pot, držali smo se nekih principov, ko gre za tekmovalnost in zmagovalno miselnost. To nam je prineslo izjemno pomembne točke. Že pred tekmo sem fantom dejal, da se moramo iz Nove Gorice vrniti z zmago,« je pošteno odleglo trenerju Domžal Luki Elsnerju. Zdaj ga z varovanci čaka le še super zaključek prvega dela državnega prvenstva, na domači stadion pa prihaja tako rekoč tekmec po naročilu. Domžale se bodo namreč v soboto v 20. krogu udarile s prav tako rumeno-modrim Celjem, ki je za njimi drugi veliki hit te sezone, ta čas zaseda tretje mesto s sedmimi točkami zaostanka. Celjani se ponašajo z izjemnim rekordom, saj že 17 prvenstvenih krogov ne poznajo poraza, skupaj s pokalnimi tekmami pa je niz neporaženosti dolg osupljivih 21 tekem. Njihov stari rekord o neporaženosti v prvi ligi sega v sezono 2002/03, ko je moštvo vodil Marijan Pušnik, na igrišču pa je blestel poznejši kapetan slovenske reprezentance Robert Koren. »Občutki so fantastični, v slačilnici je pravo veselje. Nismo se ozirali na statistiko, od prve tekme smo igrali svojo igro, tako je bilo tudi proti Zavrču,« je jedrnat celjski strateg Simon Rožman, ki je s svojimi varovanci – tako kot njegov kolega Elsner – to jesen ukradel lep del šova največjima slovenskima kluboma Mariboru in Olimpiji.

Zaradi dobre igre obeh ekip že ptički na vejah čivkajo, da sta oba omenjena trenerja najmlajša na prvoligaški sceni; Elsner jih šteje 32, Rožman pa leto manj. V tej sezoni sta se prvič srečala v 2. krogu, ko so bile Domžale boljše na domačem terenu z izidom 1:0 (strelec je bil Rudi Vancaš Požeg). V 11. krogu so Celjani na Areni Petrol vrnili udarec (2:0), Mislav Oršić je po 1002 minutah končal rekordni niz nepremaganosti domžalskega vratarja Nejca Vidmarja, Sunny Omoregie pa je z drugim zadetkom postavil piko na i. Sledi torej tretji medsebojni obračun, ki bo tudi v znamenju dobrodelnosti. Domžalčani se v tem pogledu res znajo potruditi. Tokrat bo na obisku Miklavž, z dobrodelno organizacijo Anina zvezdica pozivajo na pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin. Tako bodo obiskovalci za vstop na stadion namesto vstopnice predložili dva izdelka z daljšim rokom uporabe. Vsi pari 21. kroga, zadnjega v jesenskem delu DP: Domžale – Celje (v soboto ob 14. uri), Luka Koper – Olimpija, Maribor – Radomlje, Rudar – Zavrč (vse v soboto ob 16. uri) in Krka – Gorica (v nedeljo ob 13. uri).

Slovenci evropski podprvaki

Slovenska rekreativna malonogometna reprezentanca se z evropskega prvenstva v Herceg Novem vrača z naslovom podprvaka. V finalu so izbranci Branka Kerčmarja izgubili proti Romunom, ki so tako slavili na vseh dozdajšnjih petih prvenstvih. Edini zadetek je dosegel Cosmin Craciun v 38. minuti. Slovenski reprezentant Mitja Flisar je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva. Slovenija je na turnirju najprej izgubila poti Romuniji z 1:2, nato igrala z Grki 0:0, Litvo pa je ugnala s 5:2. V osmini finala je s 4:1 odpravila Španijo, v četrtfinalu pa po kazenskih strelih še Kazahstan. V polfinalu so Slovenci presenetili Nemčijo s 6:3 in se prebili v veliki finale tako imenovanega mini eura, ki poteka v dvorani na igrišču z umetno travo, v igri je po šest igralcev v vsakem moštvu.

Deli s prijatelji