NA POMOČ

Džajić totalno zadolženi Crveni zvezdi na pomoč

Objavljeno 14. november 2012 14.59 | Posodobljeno 14. november 2012 14.59 | Piše: D. P., STA

Klub ima 60 milijonov evrov dolga.

Crvena zvezda z novim vodstvom v boljše čase.

BEOGRAD – Nogometni ponos v nekdanji skupni državi, Crvena zvezda, se utaplja v dolgovih. Klub iz srbske prestolnice namreč po podatkih srbskih medijev dolguje kar 60 milijonov evrov. Pred sobotnim derbijem proti mestnemu tekmecu Partizanu je odstopil predsednik zvezde Vladan Lukić, v reševanje potapljajočega se kluba pa se je vključila kar srbska država.

Pomagala bo država

Rdeče-beli na prvenstveni lestvici po 12 krogih na drugem mestu zaostajajo osem točk za vodilnim Partizanom, ki pa ga tudi pestijo dolgovi. Podpredsednik srbske vlade Aleksander Vučić je danes srbski športni javnosti zagotovil, da bo vlada pomagala Crveni zvezdi in Partizanu, slednji si je nagrmadil za 30 milijonov dolgov, pri reševanju težkega finančnega položaja, v katerem sta se znašla beograjska nogometna velikana.

Vrača se Džajić

Vučić je tako že dosegel dogovor z Draganom Džajićem, legendarnim igralcem Crvene zvezde in predsednikom, ki je klub zapustil pred osmimi leti, zdaj pa se bo do imenovanja novega vodstva vrnil kot krizni menedžer. Džajić bo predsedoval posebni komisiji za finančno sanacijo kluba.

Srbska vlada se bo po pomoč obrnila k starim zaveznikom Rusom. Vučić bo tako za premostitvena sredstva zaprosil generalnega direktorja Naftne industrije Srbije Kirila Kravčenka, da kot generalni pokrovitelj pomaga rdeče-belim iz težav. Omenjeno podjetje je sicer v večinski lasti ruskega energetskega velikana Gazprom Neft.

Deli s prijatelji