ZVEZDNIK

Dva meseca brez Messija

Objavljeno 28. september 2015 13.53 | Posodobljeno 28. september 2015 13.54 | Piše: R. T.

Najboljši nogometaš sveta in prvi zvezdnik Barcelone si je na prvenstveni tekmi z Las Palmasom huje poškodoval kolenske vezi.

Za nogometnim velikanom Barcelono je vse prej kot prijeten teden. Po visokem porazu proti Celti iz Viga (1:4) v sredo v španskem prvenstvu so Katalonci v soboto na svojem stadionu sicer premagali Las Palmas z 2:1, a so za dlje ostali brez prvega zvezdnika Lionela Messija. Argentinec se je poškodoval v osmi minuti prvenstvene tekme, v 10. minuti pa je moral z igrišča. Iz kluba so sporočili, da gre za poškodbo vezi levega kolena, 28-letni Messi bo predvidoma manjkal sedem do osem tednov. Najboljši nogometaš sveta se je poškodoval pri posredovanju Pedra Bigasa, po zdravniški pomoči na igrišču je sicer sprva še nadaljeval, a je bilo kmalu jasno, da je poškodba hujša. Če bo okrevanje res trajalo dva meseca, bo Messi, ob številnih drugih tekmah v domačem prvenstvu in ligi prvakov – že v torek čaka Katalonce dvoboj z Bayerjem Kevina Kampla – ostal tudi brez nastopa na prvem clasicu nove sezone. Obračun med Barcelono in Realom Madrid je namreč na sporedu 21. novembra v Madridu. »To je test in dodatna motivacija za moštvo. Moramo sprejeti ta izziv in še izboljšati naše predstave, saj smo tega sposobni,« je dejal trener Barçe Luis Enrique in dodal: »Z Messijevo odsotnostjo izgubimo veliko stvari od sloga igre naprej. Toda to bomo morali premostiti s kolektivnim pristopom. Ne dvomim, da nam bo to uspelo.« Barcelono so pošteno napadle poškodbe, vezist Rafinha bo zaradi načetega kolena odsoten kar šest mesecev, na seznamu poškodovanih sta tudi branilec Dani Alves in vratar Claudio Bravo.

Na vrhu lestvice v la ligi je po šestih krogih presenetljivo Villareal (16 točk), za katerega igra tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić, ki je zadnjo zmago proti Atleticu Madrid (1:0) z vratarjem Janom Oblakom (branil je vso tekmo) spremljal s klopi za rezervne igralce. Na lestvici sledijo Barcelona (15 točk), Real Madrid, Celta Vigo (oba po 14), Atletico Madrdid (12) ... 

Deli s prijatelji