ZMAGOVALCI

Dva gola dovolj za drugo zaporedno zmago Domžal

Objavljeno 26. oktober 2014 00.55 | Posodobljeno 26. oktober 2014 00.56 | Piše: STA, A. K.

Nogometaši Domžal so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 2 : 0 (2 : 0).

LJUBLJANA – Vodilna ekipa prvenstva je 16-letnico prve prvenstvene zmage proti Kopru oplemenitila z novim uspehom. Resda tokrat ni bilo 4 : 0 kot takrat, a je bilo 2 : 0 povsem dovolj za drugo zaporedno zmago, ki ohranja precej varno razdaljo šestih točk pred najbližjimi zasledovalci v prvenstvu. Kot zanimivost velja omeniti, da so imeli Domžalčani v sezonah 2006/07 in 2007/08 po 14 krogih, torej pred današnjim obračunom, enako število točk kot v tej, v obeh omenjenih so nato slavili naslov prvaka.

Domžalčani so tekmo izvrstno odprli in že v drugi minuti povedli. Po uvodni priložnosti Sashe Aneffa je Erik Janža z leve strani podal na vrh kazenskega prostora, kjer je visoko skočil Benjamin Morel. Ta je z glavo žogo podal do Aneffa, ki pa jo je vrnil Morelu. Ta je natančno meril s 17 metrov v zgornji levi kot. Na 2 : 0 je tik pred koncem polčasa povišal Uroš Delić z avtogolom, potem ko je v lastno mrežo preusmeril žogo po podaji iz kota in vmešavanju Nemanje Maksimovića, ki je žogo z glavo podaljšal pred vrata do strelca avtogola.

Sicer pa sta si ekipi pred tem priigrali nekaj polpriložnosti, pri domačih je v 24. minuti Joshua Parker s 25 metrov meril mimo cilja, prav tako Aneff v 21., pri Kopru pa je prvi nevarnejši strel sprožil Jaka Štromajer v osmi minuti s 25 metrov, Delić je v 12. minuti z glavo meril premalo natančno, nato pa je dvakrat poskusil še Ivica Guberac od daleč, a je obakrat posredoval Nejc Vidmar. V 43. minuti je pri Domžalah še enkrat sprožil Parker z 28 metrov, tudi takrat premalo natančno.

Koprčani niti v drugem polčasu nikakor niso mogli poiskati lukenj v domžalski obrambi, izjema je bila 61. minuta, ko je Urban Žibert s podajo v kazenskem prostoru našel Mateja Pučka, ta je obšel vratarja Vidmarja in žogo poslal proti praznim vratom, a je na golovi črti posredoval Nejc Skubic. Koprčani so proti koncu tekme vse bolj prevzemali pobudo, toda domači jim niso pustili do nevarnejšega strela.

Domžale bodo v 16. krogu prihodnji petek gostovale v Mariboru, Koprčani pa bodo dva dni pozneje gostili Krko.

* Športni park, gledalcev 600, sodniki: Glažar (Hajdina), Bezjak (Gorišnica) in Skok (Kidričevo)
* Strelca: 1 : 0 Morel (2.), 2 : 0 Delić (45./avtogol)
* Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Horić, Maksimović (od 74. Kous), Parker, Aneff (od 64. Simić), Majer, Janža, Morel (od 84. Vuk), Korun
* Luka Koper: Hasić, Gregorič, Šme, Guberac, Žibert, Ivetić, Delić, Srečković (od 52. Črnigoj), Hadžić, Štromajer (od 65. Mitrović, od 76. Lotrič)), Pučko
* Rumeni kartoni: Skubic, Zec, Horić; Guberac
* Rdeči karton: /

Deli s prijatelji