1. SNL

Državni prvaki zabeležili prvi poraz, Aluminij pa novo zmago

Objavljeno 07. oktober 2012 19.28 | Posodobljeno 07. oktober 2012 19.28 | Piše: Mi. S., STA

Nogometaši Triglava so v tekmi 13. kroga 1. SNL v Kranju premagali Maribor z 1 : 0 (1 : 0).

KRANJ – Mariborčani so v Kranju doživeli prvi poraz v letošnjem prvenstvu, in sicer spet tam, kjer so v domači ligi v lanski sezoni marca izgubili zadnjič. Tokrat se jim je maščevalo, da so nastopili z rezervno ekipo, saj je bilo v prvi enajsterici le nekaj standardnih igralcev, poleg tega pa so imeli tudi veliko smole. Trikrat so zadeli okvir vrat, zaradi nepremišljenega prekrška Brazilca Arghusa pa so ob koncu prvega dela ostali le z 10 igralci, kar je domačim olajšalo delo. Državni prvaki so tako s porazom prvenstvo spet naredili nekoliko zanimivejše, saj imajo pred drugouvrščeno Olimpijo le še šest točk prednosti. Derbi z Ljubljančani bo v naslednjem krogu zaradi tega prava poslastica.

Vijolične rezerve na zelenici

Stadion v športnem parku, gledalcev 1300, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Vukan (Apače), Smej (Fokovci).
Strelec: 1 : 0 Poplatnik (9.).
Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Roškar, Đurković (od 61. Jelar), Brajič (od 52. Dolžan), Poplatnik (od 74. Klemenčič), Kongnyuy, Šmit, Pokorn, Stojnić.
Maribor: Handanović, Mejač, Mezga, Komazec, Trajkovski, Rajčević, Ploj (od 60. Berić), Dodlek, Arghus, Mertelj (od 60. Ibraimi), Črnic (od 46. Lesjak).
Rumeni kartoni: Mejač, Rajčević, Lesjak.
Rdeči karton: Arghus (43.).

Mariborski trener Darko Milanič ni mogel računati na udeležbo poškodovanih Nejca Potokarja in Marcusa Tavaresa, zaradi hudega ritma tekme je v Mariboru pustil novega reprezentanta Gorana Cvijanovića in Jovana Vidovića, na klopi pa Željka Filipovića, Martina Mileca, Agima Ibraimija in Roberta Berića. Toda igranje z rezervno postavo se je prvakom hitro maščevalo. Kranjčani so namreč po zapravljeni priložnosti mariborskega napadalca Nikole Komazeca povedli že v 10. minuti, ko je praktično vse opravil Matej Poplatnik. Prodrl je po levi strani, preigral dva Mariborčana, nato pa natančno zadel.

Po prejetem zadetku so gosti povsem zagospodarili na igrišču, toda v protinapadih so bili domači celo nevarnejši, stalna nevarnost za Jasmina Handanovića je bil predvsem Vlado Šmit, nekajkrat pa je poskusil tudi Đurković. Na drugi strani bi se lahko pred golom Kranjčanov bolje znašla Matic Črnic in Alen Ploj.

Nepotrebni prekršek Brazilca

V dodatne težave so gostje, ki v prvem delu niti enkrat niso ustrelili v okvir gola, zašli tik pred koncem polčasa, ko je bil zaradi nepotrebnega nešportnega prekrška izključen Brazilec Arghus. A te težave so bile bolj navidezne, saj so kljub igralcu manj tudi v drugem delu nadaljevali napade. Na začetku drugega polčasa so imeli obilo smole, saj je Dejan Mezga v 48. minuti s prostim strelom zadel prečko, odbite žoge pa v gol ni znal spraviti Ploj. Le minuto pozneje je po kotu in strelu z glavo okvir vrat zadel še Zoran Lesjak, domači vratar Žan Pelko pa se je izkazal po strelu Komazeca od daleč.

Ko je v 67. minuti Mezga še drugič zadel prečko, je bilo jasno, da zvezde prvakom tokrat niso naklonjene. V zaključku, potem ko so domači za nekaj časa umirili njihove napade, so sicer zaigrali na vse ali nič, toda na koncu so bili Kranjčani, ki so se usmerili na protinapade, bližje zadetku.

Nogometaši Aluminija premagali Rudar Velenje

Novinci v prvoligaški druščini, nogometaši Aluminija iz Kidričevega, nadaljujejo uspešne predstave. Proti Rudarju so dosegli drugo zmago v zadnjih treh nastopih, tako da so se s šestim uspehom v 13 krogih povzpeli na četrto mesto razpredelnice, 3 : 0 pa je hkrati najvišja zmaga Aluminija v tej sezoni.

Velenjčani igralcem iz Kidričevega očitno zelo ustrezajo, saj so ti dobili vse tri medsebojne tekme v tej sezoni. Ko je bil še trener Andrej Goršak, je Aluminij zmagal na stadionu Ob jezeru, boljši je bil tudi v slovenskem pokalu, ko je knape prevzel Aleš Čeh, nove tri točke pa je vpisal tudi pred domačimi gledalci, ki so na svoj račun prišli v drugem polčasu.

Deli s prijatelji