ZMAGA

Domžale razbile topničarje

Objavljeno 10. avgust 2013 14.20 | Posodobljeno 10. avgust 2013 14.20 | Piše: Marko Uršič

Mladi domžalski nogometaši so v Manchestru blesteli na neuradnem klubskem SP.

Mladi Domžalčani na Old Traffordu, slovitem stadionu Manchester Uniteda. Foto: NK Domžale

MANCHESTER – V nogometni Sloveniji ne manjka mladih nadarjenih fantov. Pisali smo o podmladku Nogometnega kluba Krško, za katerega se zanimajo doma in v tujini, na pokalu Nike Premier, neuradnem svetovnem klubskem prvenstvu za starostno kategorijo do 15 let, na britanskem otoku pa so izjemen uspeh dosegli mladi nogometaši Domžal. V konkurenci slovitih tekmecev so se odlično odrezali in na koncu, po zmagi nad londonskim Arsenalom, priljubljenimi topničarji, s kar 3 : 0 (strelci so bili Jan Mlakar, Igor Kondič in Marcel Kene) osvojili tretje mesto!

Nogometaši Domžal do 15 let, sicer varovanci trenerja Primoža Jeršina, so tekmovanje v Manchestru začeli v skupini s švicarskim Grasshoppersom, predstavnikom ZDA Dallas Texans, mehiško ekipo Chivas iz Guadalajare in indonezijsko Saswco. Trener Jeršin si je pred žrebom celo zaželel, da bi bil v skupini tudi kateri od velikih klubov. Mladi Domžalčani so za uvod s Švicarji izgubili z 0 : 1, nato so z 2 : 1, zadetka sta dosegla Medin Bajrami in Igor Kondič, ugnali Dallas Texans. Nato je po golih Keneta in Matije Roma padel Chivas, z 2 : 0 pa še indonezijski predstavnik Saswco. Mladi upi Domžal so tako osvojili drugo mesto v skupini D ter se uvrstili v četrtfinale.

Nadigrali AC Milan

Tam so se Jeršinovi pomerili z brazilskim Internacionalom, nekdanjim zmagovalcem tega turnirja, in ga po streljanju enajstmetrovk premagali s 4 : 3, redni del se je končal brez zadetkov. V polfinalu so se soočili z italijanskim velikanom AC Milanom, ki je prej po streljanju enajstmetrovk izločil madridski Real s 4 : 3. V kakšni elitni družbi so se znašli Domžalčani, dodatno pove podatek, da sta se v drugem polfinalu merila Dinamo iz Zagreba in londonski Arsenal, Hrvatje pa so nadarjenost dokazali z uvrstitvijo, po streljanju najstrožjih kazni, v sklepno tekmo na Old Traffordu. Žal to ni uspelo igralcem Primoža Jeršina, saj so bili milanski rdeče-črni boljši, a šele po enajstmetrovkah s 6 : 5. Redni del se je z 1 : 1, strelec je bil Mlakar, končal brez zmagovalca. Trener Jeršin je bil po porazu seveda razumljivo grenkoben: »Za tekmo z Milanom mi je resnično žal, predvsem zaradi igralcev, ki so zelo razočarani. Lahko rečem, da smo Milančane nadigrali v vseh prvinah igre, moram pa priznati, da niti jaz nisem vedel, da bomo toliko boljši. Žal nam je zmanjkalo sreče, ki je v takšnih tekmah nujno potrebna. Igralcem za to tekmo iskreno čestitam.« Z uvrstitvijo na končno tretje mesto so Domžalčani turnir končali pred številnimi eminentnimi klubi, kot so Arsenal, Real Madrid, Manchester United, argentinska Boca Juniors, Borussia iz Dortmunda … Nad dosežki domžalskih naraščajnikov je bil navdušen tudi trener prvega moštva Stevan Mojsilović.

Nogometni klub Domžale se je pred časom dogovoril tudi za sodelovanje pri mladinskem nogometu z italijanskim prvoligašem AS Romo. Mladi Jan Mlakar je predstavnike Rome navdušil že ob njihovem obisku v Sloveniji, odšel pa je na vadbo v italijansko prestolnico. Naj omenimo, da je pri Fiorentini en teden vadil tudi Jon Gorenc Stanković, drugi mladi igralec Domžal.

Deli s prijatelji