1. SNL

Domžale porazile Gorico, prvi prvoligaški gol Radomelj

Objavljeno 21. julij 2014 00.19 | Posodobljeno 21. julij 2014 00.24 | Piše: STA, S. U.
Ključne besede: 1. SNL

Nogometaši Luke Koper so v uvodni tekmi nove sezone državnega prvenstva z 2 : 1 v gosteh premagali novinca v ligi, Kalcer Radomlje.

KOPER, DOMŽALE – Nogometaši Radomelj so v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 1 : 2 (0 : 1). Nogometaši Domžal so premagali Gorico z 1 : 0 (1 : 0).

Igralci Radomelj so v krstni tekmi med slovensko nogometno elito doživeli poraz. Podprvaki iz Kopra so bili vse od prve minute boljši tekmec in stvari na svoje mesto postavili do 49. minute, ko so zadeli dvakrat in nadzorovali potek tekme, a na koncu so domači vendarle prišli do gola, ki pa ni bil dovolj za kaj več.

Za Koprčane sta zadela Perica Ivetić v 43. minuti in Jaka Štromajer v 49. minuti. Gostiteljem je do prvega gola pomagal kar gostujoči branilec Miha Gregorič, ki je v 84. minuti zabil avtogol.

Novogoriški nogometaši, ki letos nastopajo v precej spremenjeni postavi, so doživeli še drugi boleč poraz v sezoni. Potem ko se na Danskem niso izkazali v evropski tekmi, so neuspešno začeli tudi državno prvenstvo, saj so morali na domačem igrišču priznati premoč Domžalam. Prvi gol v prvoligaški konkurenci je dosegel 19-letni napadalec Alen Ožbolt.

Vsi izidi 1. kroga Prve lige telekom Slovenije:

Radomlje : Luka Koper   1 : 2 (0 : 1)
Gorica : Domžale            0  :1 (0 : 1)
Celje : Zavrč                    0 : 1 (0 : 0)
Olimpija : Krka                3 : 1 (2 : 1)
Maribor : Rudar               1 : 0 (0 : 0)

Deli s prijatelji